Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
16°C
JUTRI
27°C
15°C
Oceni objavo

Pomladni koncert v polni telovadnici OŠ Miren

Ko pomislimo na novo telovadnico OŠ Miren, se nam v glavi prikažejo slike športnih prireditev, razposajenih otrok med uro športne vzgoje in drugih s športom povezanih dogodkov. Nikakor pa si ne predstavljamo, da bi v njej potekal velik in glasen koncert popularne glasbe. No, ravno to se je zgodilo prvo soboto v mesecu maju, ko so fantje iz Pevskega zbora Anton Klančič ob pomoči pevskega zbora otrok OŠ Miren in istrskega kantavtorja Rudija Bučarja priredili Veliki pomladni koncert in praktično napolnili največjo dvorano v Občini Miren-Kostanjevica do zadnjega kotička.

Otvoritev koncerta je pripadala Otroškemu zboru OŠ Miren, ki je izvedel čudovito zimzeleno uspešnico Življenje je lepo. Navdušujoče je bilo videti mlade na odru in vedet, da prihajajo za nami generacije polne ljubezni do slovenske glasbe, ki bodo vlekle »mirenski voz« petja uspešno naprej.

Za njimi so se na odru zvrstili »seniorji« oziroma »starešine« Moškega zbora, ki so skupaj s sedanjimi pevci zapeli dve zborovski klasiki ter dodobra ogreli občinstvo v telovadnici. Dokazali so, da je življenje vredno živeti do zadnjega diha; »takšno, kot ponuja se samo«.

Sledil je zborovski »intermezzo«, v katerem so fantje iz sedanjega sestava Moškega zbora zapeli štiri skladbe, med njimi tudi udarno ljudsko pesem iz Rezije. Ta je že precej ogreto občinstvo dodatno razvnela. Vzkliki navdušenja, ki so se slišali iz občinstva, so dali pevcem dodaten »pospešek«, kar se je lepo slišalo pri poskočni skladbi Odpiraj dekle kamrico. To je bil tudi trenutek, ko je prvič ta večer za harmoniko poprijel umetniški vodja zbora – Matej Petejan in ponesel dvorano ter pevce v »glasbene višave«.

Sledil je za mnoge prvi višek večera. Ob spremljavi klavirja in bobnov, ki jih je spretno igral simpatični Filip Petejan, je zbor izvedel eno najlepših romantičnih skladb zadnjega desetletja Sheeranovo Perfect. Solista sta bila Bojan Faganeli in Tomaž Batistič. Ravno slednjega, je publika že kar sredi pesmi nagradila s huronskim aplavzom. Prenekateri predstavnici nežnejšega spola so se ob Tomaževem liričnem petju orosile oči. Vez med občinstvom in nastopajočimi je bila dokončno zapečatena.

Kmalu za tem je na oder stopil eden največjih slovenskih kantavtorjev zadnjih let – Rudi Bučar. S svojo očarljivostjo in pozitivno energijo, je takoj osvojil občinstvo. Skupaj z zborom in inštrumentalisti je izvedel udarno istrsko ljudsko pesem 3x7. Dvorana je bila na nogah in slutila, da se bliža drugi višek večera. Najprej je Rudi izvedel nekaj svojih uspešnic, potem pa je ob pomoči pevcev domačega zbora zapel navdihujočo »Greva naprej«. In udarno naprej je šel tudi koncert. Presenečenj namreč tukaj še ni bilo konec. Rudi je kmalu po začetnih nekaj taktih pesmi »Sen znala jes« na oder poklical domače »frčafele« - žene in partnerke pevcev iz zbora. Te so pogumno zavzele oder in pokazale, da za vsakim uspešnim pevcem, stoji vsaj toliko uspešna boljša polovica. Svoje je z eksotičnimi inštrumenti dodala tudi mlada Karolina Petejan. Kemija med izvajalci na odru in občinstvom je bila izjemna. Čutiti je bilo, da smo vsi skupaj »Tisti ljudje, ki smo s soncem obsijani in gledamo naprej«. Pri zadnji pesmi so se pevcem in ženam pridružili še otroci in skupaj z Rudijem dokazali, da je nova telovadnica lahko tudi koncertna dvorana in da je Miren (ter z njim vsa okolica) lačen dobre slovenske glasbe.

Oglejte si tudi