Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Odprta javna obravnava Načrta sanacije poškodovanih gozdov v požaru na Goriškem Krasu

Ministrstvo za kmetijstvo je uradno objavilo Načrt sanacije poškodovanih gozdov v požaru na Goriškem Krasu in ga tako dalo v javno obravnavo. 

Na načrt lahko vsakdo poda svoje pripombe.

Dokument bo v javni razpravi do torka, 30. novembra 2022, zainteresirani pa lahko pripombe posredujejo na e-naslov gp.mkgp@gov.si oziroma po pošti na naslov: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

Dokument si lahko snamete oz. si ga ogledate na povezavi.

Glavne pripombe, ki so jih prebivalci Krasa in drugi zainteresirani že posredovali izdelovalcem načrta, se tičejo predvsem spodnjih področij:

  • Navedba in upoštevanje dejstva, da se je požar zgodil na območju nacionalno priznane kulturne krajine Kras, kar zahteva ustrezno prilagojen pristop pri sanacijskih posegih;
  • Obravnava škode na gozdnih prometnicah povzročene z rušenjem suhozidov in v naglici izvedenih golosekov vzdolž drugih poti;
  • Ne celostna obravnava prekomernega zaraščanja Krasa - za zagotavljanje večje požarne varnosti, boljše izrabe kmetijskih površin, ohranitev t. i. mozaične kulturne krajine, ustavitev izginjanja travniških biotopov ter ohranitev turistične privlačnosti Krasa.

Oglejte si tudi