Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

V Likovni galeriji Miren je bila 26.6.2020 Razstava likovnih del Nevenke Faganeli "Utrinek časa" z nastopom Me PZ Nova Gorica v kulturnem delu

Likovna sekcija DU Miren in društvo Mešani pevski zbor Nova Gorica so v petek zvečer pripravili razstavo likovnih del amaterske slikarke Faganeli Nevenke z naslovom Utrinek časa.

Razstavo je postavila Faganelijeva v notranjosti Likovne galerije Miren pod hišo Dobre volje Občine Miren – Kostanjevica, ki razstavlja pretežno dela zadnjega obdobja s poudarkom na kubizmu, nekaj del pa je še iz prejšnjega  obdobja ustvarjanja kot so krajine in stilizacija. Slikarko in njena dela je predstavila likovna kritičarka, akademska slikarka Jana Dolenc. Slikarka deluje že več let tudi pod njenim vodstvom v društvu KUL-TU-RA Renče.

Odprtje razstave se je zgodilo po obdobju »koronavirusa Covid 19«, ko se je lahko zbralo več kot petdeset ljudi, ki so vsi pri ogledu upoštevali pravila NiJZ  in v Likovno galerijo vstopali v maskah in razkuževali roke. 

Sam kulturni program je oblikoval Mešani pevski zbor Nova Gorica in z lepo zapetimi pesmimi, ubrano in iz srca, kot je v nagovoru povedal g. župan Mauricij Humar, prispeval k praznovanju državnega praznika. 

Srečanje med slikarko, zborom in prijatelji, ki so si prišli ogledat razstavo pa je nato potekalo v čudovitem ambientu za Občino Miren – Kostanjevica, vsem prisotnim pa se članice likovne sekcije in sama slikarka Faganeli Nevenka iz srca zahvaljujemo za prispevek k prazničnemu vzdušju.

 

Razstava bo na ogled še v četrtek, 2.7.2020 od 20 h do 21 h v Likovni galeriji Miren.

 

   

Oglejte si tudi