Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

JESENSKO-ZIMSKO DOGAJANJE V DU MIREN

Od zadnjega izleta, ki ga je DU Miren organiziralo za svoje člane v septembru, se je v našem društvu zvrstilo kar nekaj dogodkov.

V oktobru smo se začeli aktivno pripravljati na vsakoletno martinovanje, ki smo ga letos obeležili točno na dan sv. Martina 11. novembra. Tudi letos se nas je kar velika druščina zbrala na Grivah v Mirnu, kjer nam je večer ob zabavnih športnih igrah, krstu novega vina in plesu, kar prehitro minil. 

Novembra in decembra smo v društvu organizirali dvomesečni tečaj standardnih plesov pod vodstvom g. Borisa Rebule. Tečaj se je odvijal v prostorih naše likovne galerije pod Hišo dobre volje, kjer ob četrtkih še vedno prirejamo plesne večere.

Naša likovna sekcija pa je poskrbela za otvoritev razstave likovnih del naše članice-ljubiteljske slikarke Estere Prinčič. Ogled razstave je mogoč še ves mesec januar.

V decembru smo se udeležili snemanja novoletne oddaje "Zadnji večer" s Klemnom Slakonjo na RTV Slovenija v Ljubljani.

Naše kolegice iz Društva žena so v prednovoletnem času poskrbele, da so vsi naši člani prejeli zaslužena božično-novoletna darila. 

Višek decembrskega dogajanja pa je bilo prednovoletno silvestrovanje , ki smo ga zopet organizirali v gostišču Kogoj v Biljah. Tokrat je bilo še posebej zanimivo, saj smo organizirali srečolov, ki so ga omogočili naši sponzorji. Vsaka srečka je zadela, tako, da smo bili s potekom le-tega vsi zadovoljni.

Za ogrevanje v samo praznovanje je poskrbela naša gostja s Krasa s svojo humoristično uro, v kateri smo se morali do solz nasmejati. Naš predsednik društva je ob prihodu pozdravil vsakega udeleženca ter v kratkem nagovoru orisal celoletno dogajanje ter se zahvalil vsem, ki so pripomogli, da društvo uspešno deluje.

Po novoletni večerji pa smo se še zavrteli ob zvokih pesmi, primernih za novoletni čas.

Na koncu tega kratkega poročila pa bi rad vsem zaželel srečno in predvsem zdravo novo leto 2020.

 

Faganeli Jožko

 

 

 

Oglejte si tudi