Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

NA HRVAŠKO PO VELIKO TOČK TUDI DVE POSADKI ŠD GAS KRAS

Konec tedna bodo slovenske rally posadke na hrvaškem INA Delta rallyju nastopale na tretji dirki letošnjega državnega prvenstva Slovenije. Med 61 prijavljenimi posadkami jih je 18 v slovenski konkurenci. Med njimi sta tudi dve posadki ŠD Gas Kras, ki v razvrstitvi divizije 1 računata na velik izplen. To je še posebej pomembno, ker je rally dolg in zato se točke delijo po koeficientu 1,5.

Na rally sta se prijavili posadki Martin Čendak in Jakob Markežič ter Domen in Klara Slejko, obe z avtomobilom Opel Adam cup. V okrnjeni konkurenci najmanjše divizije 1 obe posadki računata na uvrstitev na zmagovalni oder. S tem bi nadgradili odlične uvrstitve s prejšnjega rallyja v Velenju, ko sta bila Čendak in Markežič druga, brat in sestra Slejko pa četrta. Čeprav je za dvojno uvrstitev na zmagovalni oder potrebno le pripeljati do cilja, pa to ne bo tako zelo enostavno. Rally je dolg kar 533 km, na 8 hitrostnih preizkušenj pa odpade 154,5 km. Poseben napor za vozila (in tudi posadke) bo najdaljši brzinec, kar 31,78 km dolga HP Stojdraga – Žamarija, v bistvu nekdanji Budinjak, ki jo bo, tako kot tudi druge, potrebno prevoziti dvakrat. Ne samo, da bo od posadk to zahtevalo veliko daljše obdobje največje osredotočenosti, kot so je sicer vajeni na veliko krajših slovenskih preizkušnjah, v veliki vročini bo to predstavljalo tudi tveganje za pregrevanje motorjev in posledično neprijetne okvare. Zato je potrebno veliko potrpljenja in vztrajnosti, prihod v cilj tako napornega tekmovanja pa prinaša zelo lepo nagrado – veliko osvojenih točk, ki bodo v nadaljevanju državnega prvenstva Slovenije v rallyju še kako pomembne za čim višjo uvrstitev na koncu sezone.

Start rallyja bo v soboto ob 16h, nato bo na vrsti le ena HP, ki jo bodo posadke prevozila dvakrat. Nedeljski del zajema 6 hitrostnih preizkušenj in sicer tri različne, ki jih bo potrebno prav tako prevoziti po dvakrat. Poleg že omenjene najdaljše sta to še nekaj več kot 16 km dolgi HP Smerovišće – Grdjanci in HP Drežnik Podokički – Brasovlje. V cilju se pričakuje prva vozila nekaj po 18 uri.

VK

Oglejte si tudi