Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Naši mladi talenti se predstavijo

Le kdo si ne bi želel vsaj za kakšno uro obrniti hrbet rutini vsakdana? To smo si lahko privoščili na prireditvi Naši mladi talenti, katere častni pokrovitelj je župan Mauricij Humar.

Na odru Gnidovčevega doma  na Mirenskem gradu smo  lahko prisluhnili  našim mladim  glasbenikom, ki s svojimi nastopi na tekmovanjih, koncertih ter prireditvah soustvarjajo ter bogatijo kulturni utrip v naši občini in bližnji okolici.

Skozi celo šolsko leto potekajo tekmovanja tako na državni kot na mednarodni ravni. Tri učenke iz naše občine so dosegle zavidljive uspehe. Ob tej priliki je občinska svetnica Vesna Klančič čestitala nagrajenkam. Vzpodbudne besede in dobre želje je namenila vsem nastopajočim.

Flavtistka NIKA PAHOR, učenka GŠ Nova Gorica je v sklopu Trio Dolcezze sodelovala na tekmovanju »Concorso musicale giovani musicisti Citta di Treviso" in osvojila 3. nagrado iz razreda prof. Doris Kodelja.

Flavtistka LARA PAHOR učenka GŠ Nova Gorica  iz razreda prof. Doris Kodelja je na mednarodnem glasbenem tekmovanju Giovani talenti cita di Gorizia osvojila 1.nagrado.Korepetirala je Karin Luin.

Violinistka EMA AVŠIČ, učenka GŠ Logatec iz razreda prof. Mateja Avšiča je na Mednarodnem tekmovanju „Citta di Palmanova“  v konkurenci 56-ih tekmovalcev osvojila 1. nagrado in dosegla drugo mesto..

Prav sedaj, ko se sklene šolsko leto, je tudi pravi čas da prepoznamo trud in napor predanih pedagogov, ki vse leto dihajo s svojimi učenci in seveda staršev, ki jim stojijo ob strani. Pomemben je vsak napredek tudi tisti, ki morda otrokom ni prinesel nagrade ali priznanja, a jim je vlil samozavest in ta jim bo prišla še kako prav ne le pred notnim črtovjem.

V življenju puščamo sledi, velike ali manjše. Pomembno je da vsaka nova sled odpre nove poti, ki so še neodkrite. Najlepša hvala vsem mladim glasbenikom za njihove izvedbe. Nastopali so: Elizej Rižnar, Ian Matko Bratkovič, Lara Pahor, Tereza Vezjak, Maša Peršolja, Vanja Vezjak, Filip Silič, Ilenija Marušič, Matic Peršolja, Katarina Klančič, Tjaša Veselič, Nika Pahor, Ema Avšič.

V imenu KD Stanko Vuk vsem iskreno čestitamo!

besedilo Mojca Dolinšek, fotografije Eva Dolinšek in Blaž Uršič

Oglejte si tudi