Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Koncert tria "Le Dive": Od opere do jazza

V centru Opatjega sela, pri Hiši opajske tradicije, smo bili v nedeljo 22. avgusta, deležni pestremu izboru napevov iz zlate zakladnice opernih arij ter jazz in pop glasbe.
Idejna vodja vokalnega tria “Le dive”, sopranistka Marjetka Luznik, je učiteljica na Glasbeni šoli Nova Gorica. V sestav tria je povabila svoji dve perspektivni učenki: Julijo Polanc (sopran), ki šolanje na glasbeni šoli zaključuje in domačinko iz Opatjega sela, Alenko Marušič (mezzosopran), ki svoje znanje solo petja izpopolnjuje tretje leto. S pestrim programom nam je trio, skozi solistične točke, duete in tercete, pričaral izjemen pevski spektakel. Slišali smo paleto zimzelenih arij od Barcarollle Jacquesa Offenbacha preko temperamentne Bizetove Habanere, vse do večne Gerschwinove melodije Summertime in južnoameriških jazz-latino standardov Piazzolle in njegovega naslednika Pabla Zieglerja. Manjkala ni niti pop uspešnica The prayer, ki jo najbolj poznamo iz dueta Andrea Bocelli - Celine Dion. Reden program so “Le dive” zaključile s tercetom Molinovega pop standarda Sway, ki je doživel že številne priredbe za različne zasedbe. Ob velikem navdušenju, si je občinstvo prislužilo ponovitev hudomušnega “mačjega dueta” iz Rossinijeve opere Seviljski brivec, Duetto buffo di due gatti.
Celoten koncertno-pevski program je s klavirsko spremljavo odlično podpiral pianist Blaž Pahor, prav tako iz Opatjega sela, sicer pa študent jazz klavirja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu.
Po dolgi kulturni suši brez Opajskih večerov pod zvezdami, so bili prijetni glasovi solistk pravi balzam za poslušalce in vaščane Opatjega sela. S strani organizatorja, Prosvetnega društva “KRAS” Opatje selo, je bil koncert organiziran po strogih merilih NIJZ, ki niso v ničemer prikrajšale številnega obiska navdušencev vokalne glasbe. Skratka, to je bil eden najboljših koncertov nasploh v zgodovini opajskih prireditev. Skrbno izdelan in vrhunsko izveden program je pričaral pravo sinergijo umetniškega poustvarjanja z navdušenim poslušalstvom. Čestitke vsem izvajalcem z željo, da bi s svojimi nastopi očarali še veliko poslušalcev, tako na samostojnih koncertih kot ob drugih priložnostih. Prav tako pa gre zahvala tonskemu mojstru
Stanku Pahorju, ki je prispeval svoj delež k zvočni kvaliteti glasbenega večera, in moderatorju Jakobu Marušiču za čudovito povezovanje koncerta s svojim značilnim humornim slogom.

P.P.

Oglejte si tudi