Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
6°C
JUTRI
15°C
13°C
Oceni objavo

ČENDAK IN MARKEŽIČ ZA KONEC DRUGA NA RALLYJU V SCHIU

Tudi zadnji letošnji nastop na dirki IRC prvenstva v Italiji sta Martin Čendak in Jakob Markežič opravila z odliko. Prav ob koncu sezone sta dosegla najboljšo uvrstitev in se na tak način zavihtela tudi zmagovalni oder v skupni razvrstitvi v razredu Rally5. Tako sta člana ŠD Gas Kras postavila piko na i sezoni, v kateri sta naredila velik korak naprej.

Četrti in zadnji rally IRC prvenstva v Italiji je potekal Sloveniji najbližje. Rally Citta' di Schio je bil dolg slabih 280 km, pri čemer je na 7 hitrostnih preizkušenj odpadlo 82 km. Rally so pričele 103 posadke, v razredu Rally5 jih je bilo na štartu 10. Mlada Koprčana v vrstah ŠD Gas Kras sta odlično začela že v petek zvečer, ko sta na HP1 Monte di Malo vpisala drugi rezultat v svojem razredu. V soboto zjutraj sta pričela silovito in zmagala na prvih dveh brzincih, a na tretjem imela nekaj težav in zaostala 14 sekund za vodilno posadko. V zadnjih treh HP pa sta po enkrat zmagala ter bila druga in tretja. Skupno je to zadostovalo za drugo mesto z manj kot 15 sekundami zaostanka za zmagovalcem in prav tolikšno prednostjo pred tretjeuvrščenima tekmecema.

Takšen ritem je bil na tem rallyju nujno potreben, je v cilju povedal Martin: » na tej dirki se je odločalo o zmagovalcu prvenstva, zato je bilo potrebno peljati na vso moč. Dobro nama je uspevalo, a zmage realno nisva pričakovala. Z drugim mestom sva izjemno zadovoljna, še bolj pa s tem, da sva že v prvi sezoni ujela vodilne posadke v tej seriji. Zdaj se lahko enakovredno boriva z vrh, kar je bil osnovni cilj pred sezono. »

Odločitev za selitev k zahodnim sosedom je bila prava: » prav gotovo je bila to odlična odločitev, saj sva letos zelo napredovala. Ne le v hitrosti vožnje, še bolj v dojemanju celotnega tekmovanja, v pripravi in logistiki. Zdaj sva zelo zadovoljna z vsem« je če dodal mladi voznik, ki je letos nastopil tudi na treh dirkah domačega prvenstva. Prav na vseh je tudi slavil prepričljivo zmago v diviziji 1 skupaj s svojim sovoznikom Jakobom Markežičem. Ta pa je enkrat bral zapiske kolegu v ŠD Gas Kras Igorju Skrtu v diviziji 2. V skupni uvrstitvi razreda Rallx5 b IRC prvenstvu sta Martin in Jakob prav po zaslugi odličnega zadnjega nastopa osvojila tretje mesto.

V domači konkurenci pa sta kljub le trem nastopom tretja v diviziji 1, poleg tega pa je Jakob še podprvak med mladimi sovozniki do 25 let starosti. V tej konkurenci med vozniki je Martin zasedel 5. mesto. Izjemen uspeh za posadko, ki je zaključila šele svojo tretjo polno sezono v avtomobilskem športu.

VK 

Oglejte si tudi