Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

ND Adria sodeluje z Udinese calcio

Nogometno društvo Adria bo v naslednjem letu praznovalo stoletnico obstoja. V društvu si želijo, da bi v drugo stoletje vstopili v najboljši nogometni formi, zato so zavihali rokave in se lotili temeljite prenove.
V ta namen je bilo sklenjeno sodelovanje z velikanom italijanskega nogometa, klubom Udinese. ND Adria je postalo član nogometne šole UdineseAcademy in je edini klub izven Italije, ki se lahko pohvali s tem sodelovanjem.

Kot nam je povedal Valter Povšič, vodja nogometne šole ND Adria, je sodelovanje z UdineseAcademy večplastno in zajema učenje trenerjev in šolanja nogometašev po sistemu in znanju nogometne šole Udinese. Teoretično usposabljanje trenerjev poteka preko webinarjev in z uporabo gradiva, ki je plod strokovnega znanja italijanskega prvoligaša. Ko so razmere to končno dopuščale, je Adrio obiskal trener nogometne akademije, ki je v živo predajal znanje in usmerjal treninge.

»Naši trenerji pridobivajo na strokovnosti in širijo svoja znanja, kar bo omogočalo postopno in konstantno rast mladinskih selekcij. Sodelovanja se zelo veselimo, ker lahko sedaj našim članom ponudimo resnično kakovostne treninge!« je še dodal Valter Povšič.

Tudi poletje bo na »kampotu«, kot domačini imenujejo igrišče ND Adria, aktivno. Konec junija bo organizirana poletna nogometna šola pod strokovnim vodstvom UdineseAcademy. Obljubljajo veliko novih znanj, nogometno opremo Adria-Udinese ter veliko zabave. Da pa ne bi bilo vse namenjeno le ljubiteljem nogometa, bo organiziran tudi kamp za otroke, ki bo zajemal različne športe in učenje angleškega jezika na drugačen, bolj zabaven način.

V kontekstu sodelovanja z UdineseAcademy so infrastrukturo društva opremili z grbi obeh klubov. Tako smo že ob vstopu v klubske prostore zaznali, da se dogajajo pomembne spremembe. V kratkem bodo igralci prejeli tudi nove igralne drese. Udinese in Adria usklajujeta pojavnost tako na igrišču kot zunaj njega. Opremljevalec Adrie je postal Macron, ki je tudi glavni opremljevalec kluba Udinese.

Če bodo pogoji dopuščali (COVID), se bodo ekipe Adrie udeležile turnirjev Udinese v tujini in predstavitve selekcij na nogometnem stadionu v Udinah. Že septembra, ko bomo vstopili v novo tekmovalno sezono, bodo trenerji Adrie opravili večdnevno usposabljanje pri UdineseAcademy.

Pri Adrii računajo na večjo prijavo ter prestop fantov iz drugih klubov, ki si želijo trenirati v klubu, ki bo imel posebna znanja ter možnosti napredovanja do italijanskega prvoligaša. Adria tudi ne skriva ambicij za tekmovalno leto 2021/22.

»ND Adria je nekaj posebnega, ima dušo, ima navijače in simpatizerje! Prav tem se kot predsednik zahvaljujem za vso podporo v vseh teh letih delovanja.Ob stoletnici si želimo zabeležiti največji uspeh v zadnjih desetih letih, in to v vseh selekcija ter s člansko ekipo!« je zaključil Erik Kovic.

Glede na vse, kar pripravljajo pri ND Adria, verjamemo, da bodo vzkliki »Mi smo ADRIA!«, kar je tudi novi slogan društva, odmevali še dolgo časa.

 

ND Adria

Foto: Mitja Ambroželj

Oglejte si tudi