Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

NA PRVI GHD V TOLMINU TRIJE VOZNIKI ŠD GAS KRAS

V ŠD Gas Kras so po uspešnem začetku sezone v rallyju pripravljeni še na začetek tiste v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. DP Slovenije se namreč pričenja ta konec tedna z dirko v Tolminu, tam pa bodo nastopili trije člani kraškega dirkaškega kolektiva. Na progi Volče – Solarji bosta v soboto popoldan dva treninga, v nedeljo zjutraj še tretji, nato pa popoldan dve vožnji dirke. Navijači ŠD Gas Kras največ upov polagajo v Janka Čebrona, ki je bil že lani zelo blizu izjemnemu rezultatu, a je le tega preprečila okvara na njegovem dirkalniku.

Tekmovalna proga dirke, ki je svoj krst doživela lani, je ostala enaka. Dolga je 4900m in ima 446 višinske razlike. Je tehnično zahtevna, če pa se zgodi, kot se je lani, da jo namoči dež, pa postane še zahtevnejša. Organizatorju se je prijavilo 62 voznic in voznikov, ki prihajajo največ iz Slovenije, pa tudi iz Avstrije in Italije. Med njimi bo eden glavnih favoritov za skupno zmago tudi Janko Čebron. Svojega Mitsubishija Lancerja Evo9 je temeljito obnovil in mu pod motorni pokrov dodal še nekaj iskrih žrebcev. Že lani je bil na tej progi izjemno hiter. Na treningih je bil enkrat prvi in enkrat drugi, nato pa je suvereno dobil prvo vožnjo dirke, ko je povedel s prednostjo dobrih dveh sekund. Tudi v drugo je krenil silovito, a mu je slavje preprečila okvara turbinskega polnilnika in zaradi tega se je s težavo privlekel do cilja. Zadostovalo je za komaj 15. mesto. Zato je za vsestranskega voznika iz Batuj, ki tekmuje tako v rallyju kot na gorskih dirkah, letošnji nastop v Tolminu priložnost za revanšo. V moštvu so odločeni krojiti vrh razvrstitve.

Poleg voznika v Mitsubishiju bosta barve ŠD Gas Kras na otvoritveni dirki gorske sezone branila še dva voznika. V Twingo pokalu bomo tudi letos videli nastopiti mladega Janija Vuka. Domačin bo skušal izboljšati lansko že tako dobro 6. mesto. Predvsem računa na poznavanje proge. V Škodi feliciji kit car pa bomo prvič na gorski dirki videli Sašo Saksida. Dirkalnik je kupil predlani in z njim nameraval nastopati na rallyjih, a se je vse končalo z odstopom na prvi HP prvega rallyja. Dolgo so ga pestile tehnične težave, a zdaj je potrdil, da je avtomobil vendarle pripravljen. Nastop v Tolminu bo zanj v prvi vrstic test vozila, saj so njegove ambicije v rallyju. Navijače vabimo, da pridejo spodbujat naše voznike, saj je letos obisk gledalcev na prireditvi dovoljen. V soboto se bo ob 13h pričel prvi trening, uro po koncu le tega pa še drugi. Tretji trening bo v nedeljo zjutraj s pričetkom ob 10h, nato bo ob 12.30 svečana otvoritev tekmovanja, ob 13h najprej prva dirka in uro po zaključku le te še druga. Razglasitev zmagovalcev in podelitev pokalov je predvidena uro in pol po prihodu zadnjega dirkalnik v zaprti parkirni prostor parc ferme. Predvidoma naj bi to bilo okoli 18h.

VK

Oglejte si tudi