Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Tradicija ciljanja pirhov v Mirnu se nadaljuje

Čudovito vreme na velikonočni dopoldan je v Miren privabilo veliko množico. Na kampotu so se zbrali z namenom, da srečajo prijatelje, sorodnike in znance. Večina, kar 165 izmed njih, se jih je pomerila v ciljanju pirhov, 25 z vsaj enim uspešnim zadetkom.

Že 41. tradicionalno ciljanje pirhov so s prvimi petimi meti otvorili župan Občine Miren – Kostanjevica Mauricij Humar, podpredsednik KS Miren Tomaž Batistič in predsednik KS Orehovlje, Bogomir Nemec.

Veliko zanimanje za tekmovanje se kaže pri mladini. 48 so jih našteli, od najmlajših triletnikov do fantov in deklet iz najvišjih razredov osnovne šole. Najboljši strelci so s ponosom dvignili pokale v zrak: prvi David Štanta, drugi Anej Petejan in tretji Matic Brisko, vsi trije domačini.

Tudi ženske so imele hudo konkurenco. Izmed 39 žensk je imela najbolj mirno roko Eva Kljun, za njo Nada Štanta in Tina Saksida.

Najbolj napeto vzdušje je med moškimi, letos se jih je k tekmovanju prijavilo 78. Dean Cijan je postal zmagovalec že v prvem krogu, saj je edini dosegel dva zadetka od prvih petih možnosti. Za drugo in tretje mesto so se v drugem krogu borili vsi ostali, ki so zadeli po enkrat. Izmed njih je bil najboljši Danijel Škarabot, takoj za njim pa Kazimir Cijan.

Vsi najboljši strelci so prejeli bogate nagrade sponzorjev in pokale. Na domači polici marsikaterega tekmovalca jim bodo delali družbo pokali iz prejšnjih let.

Oglejte si tudi