Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Popravljalnica koles

Pomlad je čas, ko stopimo iz zaprtih prostorov in se želimo rekreirati. Nekateri so za sprehode, drugi za tek. Mnogo pa je tistih, ki z veseljem sedejo na kolo. Ta so "počivala" v garažah in kleteh, sedaj pa jih je treba pripraviti na sezono.
 

Ne dogodi se prav posebno pogosto, da se mladi z nudenjem pomoči postavijo tako odločno pred občane, kot se je to dogodilo na pomladansko soboto v Mirnu. Idejo za popravljalnico koles je dal Tomi Benak, ki je tudi vodil celoten dogodek.

V Mirnu ob občinski stavbi so postavili senčnik, pod katerega so razvrstili vse potrebno orodje za popravilo koles. Na ta dogodek so se odlično pripravili. Sponzorja sta bila trgovini s kolesi DJAK in Bisport, ki sta jima podarila cel kup potrebnega materiala: pribor za krpanje gum, pletenice, bovdne, pedalke, odsevnike. 

Prva popravil potrebna kolesa so že ob 10. uri čakala na strokovno pomoč. V vročem dnevu se je pri kolesarskih mojstrih ustavilo vsaj trideset kolesarjev, da so jim odpravili to in ono pomanjkljivost. Delo naj bi zaključili do 16. ure, toda tudi zapoznelih popravila potrebnih koles niso zavrnili vse do 17. ure. Pri njih so se ustavljali tudi kolesarji, ki so bili na poti skozi Miren.

Uporabniki mojstrskih uslug so bili popravljalnice koles nadvse veseli. Menda že sprašujejo, če se bo dogodek v tej sezoni ponovil.

Kolesa so popravljali mladi mojstri: Žan Mavri, Vasja Ožbot, Niki Gregorič, Matej Janežič, Andrej Brešan, Jernej Budin, Tomi Benak.

Dogodek je bil tako uspešen, da so se odločili, da ga naslednje leto ponovijo. Mladi popravljalci koles so dogodek pripravili pod  okriljem KD Stanko Vuk Miren - Orehovlje.

 

KD Stanko Vuk

Foto: Jernej Budin in Andrej Brešan

Oglejte si tudi