Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe za obnovo osnovne šole s telovadnico v Mirnu - 1. faza

skoraj 20 let smo iskali rešitve, kako bi našim šolarjem zagotovili boljše pogoje za delo, skoraj 20 let smo iskali možnosti, da zagotovimo zadostna finančna sredstva, skoraj 20 let smo čakali na ta trenutek, ko bomo z izvajalcem del 1. faze gradnje podpisali pogodbo o začetku gradbenih del.

S ponosom sporočamo, da smo danes slavnostno podpisali pogodbo.

 

Izvajalec del Kolektor Koling je bil izbran na javnem razpisu, na katerega smo prejeli štiri ponudbe. Začetek del je predviden 10. julija 2019, ko bodo izvajalci delno porušili obstoječi prizidek do obstoječe telovadnice, v novo zgrajenem pa uredili vhod in učilnice. Uredili bodo tudi novo dostopno cesto z obračališčem za dostavo otrok in manjše parkirišče. Vrednost 1. faze je 2,143 milijona evrov in mora biti zaključena v 12 mesecih od podpisa pogodbe. Sledili bosta še dve fazi gradnje, najprej izgradnja nove športne dvorane  (telovadnice) poleg obstoječe, nato pa še  rušitev obstoječe športne dvorane (telovadnice) in novogradnjo drugega dela prizidka šole. Posamezna faza se bo izvajala samostojno in se bo ob zaključku del za posamezno fazo pridobilo uporabno dovoljenje. Skupna vrednost celotne investicije je dobrih 6 milijonov evrov, ki jih bomo v večjem delu zagotovili iz lastnih sredstev, 23 odstotkov bomo pridobili nepovratnih sredstev Eko sklada, 6 odstotkov pa nepovratnih sredstev po Zakonu o financiranju občin. Investicija bo predvidoma zaključena konec leta 2023. V času gradnje prve faze bomo zagotovili nadomestne učilnice v bližnji stavbi. Vse uporabnike telovadnice, predvsem pa starše in otroke že zdaj naprošamo, da upoštevajo navodila in skrbijo za svojo varnost in varnost otrok ob prihodu in odhodu. Vsi si želimo, da bi gradnja minila čim prej in nevšečnosti, k čemur lahko veliko prispevamo tudi sami.

 

Z novogradnjo bomo zagotovili osnovne pogoje za varno in kakovostno izvajanje osnovnošolskega vzgojno izobraževalnega procesa v matični OŠ Miren. Tako urejeno, varno in zdravo okolje za bivanje in izobraževanje učencev ter ustrezni pogoji za kakovostno vzgojno izobraževalno delo učiteljev in drugega osebja bo nedvomno velika pridobitev za naše občane.  

 

Oglejte si tudi