Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Najlepši cvetoči vrt v Mirnu- zaključek natečaja

Na naš naslov smo prejeli šestnajst prijav. Komisija je med izjemno lepimi in okusno urejenimi vrtovi in balkoni le izbrala enega.

V prvih dneh julija se je zbrala petčlanska komisija, ki jo je imenovala KS Miren, da obišče in prouči izgled prijavljenih vrtov in balkonov. Komisijo so sestavljali: predstavnika stroke iz Vrtnarije Lija z Vogrskega, po en predstavnik Turističnega društva Miren, KS Miren in medijev.

Na letošnjem natečaju je sodelovalo 16 prijavljenih udeležencev. Prav vsem se zahvaljujemo za pogumno prijavo na naš natečaj in čestitamo za čudovite vrtove in balkone, ki so bili na ogled.

Z marljivimi rokami do čudovitega rastlinskega okrasja

Urejena zelenica, vrtiček, tlakovano dvorišče ali vrtne poti, vrtna lopa, kamin, cvetoči balkoni in terase … Okolico hiše je mogoče urediti na sto in en način, tudi brez večjih finančnih vložkov, vendar ne brez vztrajnosti in potrpežljivosti ter marljivih rok. In temu smo bili priča med ogledi po Mirnu. Občudovali smo delo ne le enega dne, temveč večletni trud gojiteljic in njihovih pomočnikov.

Prelepi kotički krasijo našo malo vasico in v svoji lepoti prikličejo spokojnost utrujenemu očesu in lepe misli mimoidočemu opazovalcu.

 

Zmagovalka iz zgornjega Mirna

Komisija je morala izbrati najlepšega izmed prijavljenih vrtov in balkonov. Laskavi naslov najlepše urejenega vrta je prejela Danica Kovic. Iskrene čestitke za prefinjeno dekoracijo cvetočih balkonov in do potankosti urejeno okolico hiše.

»Zmagovalki čestitamo. Naša ocena je temeljila usklajenosti oziroma kompatibilnosti rastlin, na urejenosti ter postavitvi, zdravju in prehranjenost rastlin. Pohvaliti moram prav vse lastnike obiskanih vrtov, saj se vsi trudite za vaš vrt, park, balkon in upam, da v njem tudi uživate,« pravijo v Vrtnarstvu LIJA.

 

Tesno za prvouvrščeno pa so še štiri finalistke, ki jih kar ne moremo uvrstiti na drugo, tretje, četrto ali peto mesto. Vse so namreč prejele visoke ocene in si zaslužijo iskrene čestitke. To so Stana Brumat, Ester Prinčič, Jožica Klančič in Danica Petejan.

 

Seveda ne samo omembe vredna, ampak res prisrčna zahvala našemu sponzorju Vrtnariji Lija z Vogrskega, ki nam je prisluhnila in videla pomembnost tovrstnih natečajev in dogodkov. Vrtnarija Lija bo denarno nagradila prvih pet uvrščenih, s praktično nagrado pa bodo razveselili še naslednjih šest.

 

Z letošnjim natečajem smo prebili led. Krajane vabimo, da ponosno pokažete svoje vrtove in balkone in se v naslednjem letu pogumno prijavite na naš naslednji natečaj.

 

Besedilo in foto: KS Miren

 

 

Oglejte si tudi