Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

V Temnici ustanavljamo kraško dramsko skupino

Društvo Simon Jenko iz Temnice vabi vse, ki jih mika izziv dela v dramski skupini, da se nam pridružijo pri snovanju kraške dramske skupine amaterskih igralcev.
Zakaj je lepo biti igralec?
Gledališke igre ponujajo svojim ustvarjalcem priložnost, da ubežijo iz dolgčasa vsakdana v utvaro predstave – drugih osebnosti, časovnih obdobij, statusa … Na tej poti vas ne bomo pustili same in tipajoče v temi, ampak smo vam priskrbeli nežno roko izkušene mentorice – akademske igralke Maje Blagovič, sicer širom regije najbolj poznane kot Marija iz priljubljene TV-nadaljevanje Ena žlahtna štor’ja. Pod njenim vodstvom se boste lahko strokovno vodeni spopadli s tem zahtevnim izzivom.
Seveda ob tem ne bomo pozabili dati poudarka lokalnim narečjem, ki so jih že Štorje povzdignile do neba. Istočasno pa nam bo „Marija“ pomagala, da ustvarimo igralske kreacije, ki bodo prepričale in navdušile. Delo pri ustvarjanju gledališke predstave je nabito s čustvi in patosom ter v njenih akterjih zapusti nepozabne izkušnje in spomine.
Koga vabimo?
Naša vrata so odprta vsem, ki imajo željo in dobro voljo. Posebno veseli bomo mladih, takšnih šibkega in močnejšega spola (pa si to razlagajte, kakor si želite.. ), pa tudi obojespolnih predstavnikov „zrelejših“ generacij. Seveda pa ob tem od vseh pričakujemo, da se boste ob svoji odločitvi zavezali, da se boste z nami redno družili vse do nastanka končnega izdelka - predstave, ki je načrtovana sredi junija.
Vaje dramske skupine bodo enkrat tedensko in sicer v nedeljo popoldan od 16 do 20 ure v prostorih dvorane v Šuoli v Temnici, Temnica 10.
Kje in do kdaj se prijavim?
Prijave sprejemamo na e-poštni naslov Društva Simon Jenko drustvo.simon.jenko@gmail.com. V prijavo dopišite še številko svojega mobilnega telefona ter nam jo pošljite najkasneje do četrtka, 18. januarja 2018. Prvi sestanek interesentov ter naše blage in drage učiteljice Maje - Marije načrtujemo v nedeljo, 21. januarja 2018 popoldan.
Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Sonjo Zavadlal na tel. 041 920 697 ali na Ireno Hlede na tel. 040 264 433.
Prisrčno vabljeni!

Oglejte si tudi