Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Poletni koncert – reciral Jureta Maliča in Sare Gorkič

KD Stanko Vuk Miren – Orehovlje že vrsto let pripravlja cikel koncertov Štirje letni časi. Za letošnji Poletni koncert smo izbrali Glasbeni recital Jureta Maliča in Sare Gorkič z gosti. Oba sta namreč tesno povezana z Mirnom, Jure je domačin, Sara pa Mirenka po mami.

Jureta je v svet kitare vpeljal prof. Silvan Šuligoj na Glasbeni šoli Nova Gorica. Po dveh letih se je priključil razredu prof. Barbare Gorkič, kjer je pravkar zaključil šolanje. V bodoče se želi bolj kot klasiki posvečati jazzu, kar smo lahko slišali tudi na koncertu.

Sara je pred 12 leti pričela z učenjem violine pri prof. Juriju Križniču na Glasbeni šoli Nova Gorica. Trenutno jo poučuje prof. Mojca Križnič na SCGV Emil Komel Gorica. Redno se udeležuje poletnih šol za violino in raznih tekmovanj.
Za idejo, da bi lanski Juretov zaključni koncert ponovili v Mirnu, se moramo zahvaliti prvemu predsedniku društva,  Andreju Budinu. Juretu se je pridružila še Sara, program sta nadgradilia in povabila goste. Skupaj smo preživeli čudovit poletni večer.

Lahko smo ponosni in hvaležni, da imamo v naših krajih toliko mladih uspešnih glasbenikov, ki nas vedno znova popeljejo v čudoviti svet glasbe. 
Sonja Cijan
Foto: Dean Cijan

Oglejte si tudi