Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
20°C
10°C
JUTRI
20°C
12°C

Opajski večeri pod zvezdami- petič

Prvo nedeljo v septembru se je zaključila še ena uspešna sezona Opajskih večerov pod zvezdami pod okriljem društva žensk Žbrinca Opatje selo, Prosvetnega društva ''KRAS'' Opatje selo, TD ''Cerje, KS Opatje selo ter gostilne Štirna.

Opajski večeri pod zvezdami so se, letos že peto sezono, odvijali od prvega junijskega večera pa do prve septembrske nedelje.

V Hiši Opajske tradicije je občinstvo letos  lahko uživalo ob ogledih dveh razstav: gospod Redžo Suloski  se nam je predstavil s svojo slikarsko razstavo Stiki z naravo, gospa Slavica Ušaj pa nas je presenetila z razstavo poslikav na kamenčke Presneti dolgčas, kaj je to.

Na opajskem odru pod zvezdami so nas s koncertom zabavali  Big Band Nova z gosti. Na vroč julijski večer pa smo se nasmejali ob ogledu gledališke igre NONA v izvedbi KD Zarja Bilje.

Tudi avgustovski večeri so bili v znamenju glasbe. S svojim koncertom nas je počastil kantavtor Roman Zupančič, Opajcem znan predvsem kot avtor muzikala Nore mravljice. Roman Zupančič je s svojimi prijatelji glasbeniki in pevcem Mitjo Ferencem pripravil čudovit večer svoje avtorske  glasbe.

Zaključni večer letošnje sezone Opajskih večerov pod zvezdami pa je pripadal Razvojnemu društvu Vrhe s študijskim krožkom Ljudsko petje  skupine Glas z Vrhov ter vrhovske vaške godbe. Večer, ki so ga nastopajoči poimenovali Med zale dekliče, vesele žene, godec, le pridi k nam na Vrhe, je minil v znamenju ljudske pesmi, godbe ter kraške tradicionalne noše.

 

Organizatorji se številnemu občinstvu zahvaljujemo za obisk ter obljubljamo, da se bodo Opajski večeri pod zvezdami nadaljevali tudi drugo leto.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi