Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Občinski praznik Občine Miren-Kostanjevica v letu 2013

Letošnji občinski praznik Občine Miren-Kostanjevica so spremljali pomembni jubilejii: 100 letnica rojstva pisatelja in pesnika Igorja Torkarja, 100 letnica prihoda Lazaristov na Mirenski grad in 30 letnica začetka gradnje Doma krajanov Negovan Nemec.
Posebno pozornost smo ob tej priložnosti namenili tudi trem osebam, ki so glas iz Občine Miren-Kostanjevica ponesli širom Slovenije, pa tudi v svet;

Ivanu Komelu, osebnost meseca junija po izboru Primorskih novic, Nives Zelenjak, ki je po izboru revije Ona in iniciative Kakšno šolo hočemo, postala Naj učiteljica v šolskem letu 2012/2013 in lepi Mirenki  Maji Cotič, ki je postala Miss Slovenije 2013.

Na slavnostni seji občinskega sveta, ki je bila v petek, 4. oktobra 2013, je Župan Občine Miren-Kostanjevica  jubilantoma KS Bilje in Lazaristom ter Ivanu Komelu, Nives Zelenjak in Maji Cotič podelil tudi plakete. Premierno pa je bil predstavljen film, ki je bil pripravljen ob 30 obletnici začetka gradnje Doma Krajanov Negovan Nemec.

V soboto, 5.10.2013 je bila na podružnični šoli Kostanjevica na Krasu slavnostno odprta spominska plošča pisatelju in pesniku Igorju Torkarju. Proslave se je udeležila tudi njegova hčerka z družino in drugi sorodniki ter njegov prijatelj Jože Spacal.

KS Bilje je v sklopu občinskega praznika praznovala tudi svoj krajevni praznik. Ob tej priliki je pripravila proslavo, katera je bila posvečena 30 letnici začetka gradnje Doma krajanov Negovan Nemec. Slavnostni gost je bil Ciril Zlobec, ki je bil govornik že ob postavitvi temeljnega kamna.

 

 

Oglejte si tudi