Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert in prihod Dedka Mraza

Veseli december se je poslovil od nas, mi pa smo že veselo zakorakali v novo leto in novim dogodivščinam naproti. :)
Kot vsak december je tudi tokrat v Sela prišla decembrska čarobna moč, ki je na obrazih pričarala nasmeh in dobro voljo.
26.12.2018 smo v Selah na placu imeli božični koncert ter prihod dedka Mraza. Koncert je bil v domači cerkvi in se je začel ob 16. uri. Nastopili so štirje zbori: Cerkveni zbor Sela na Krasu, Mešani pevski zbor Canto Ergo Sum -Tolmin, Otroški pevski zbor Sela na Krasu ter Cerkveni zbor Brestovica. Po končanem koncertu, ob 17. uri, pa se je dogajanje preselilo na plac pred cerkev. Tokrat sta se nam predstavila plesalca Cristian Gustini in Mialucia Tinta, ki skupaj plešeta 2 leti ter tekmujeta v Sloveniji in tujini. Trenirata v plesnem klubu Movartex pri profesionalnih plesalkah Niki Bagon in Heleni Cej. Ker se je leto bližalo koncu, so nekaj besed spregovorili tudi stari in novi predsednik KS Sela na Krasu, župan in podžupan Občine Miren-Kostanjevica ter župnik.

Za naše najmlajše so pa poskrbele naše "none" iz društva z igrico O goskici ki se je učila peti. Na koncu so goske in ostale živali ter otroci priklicali dedka Mraza, ki je pridnim otrokom prinesel zvrhan koš daril. Po končanem obdarovanju pa je sledil ognjemet ter druženje. Posladkali ste se lahko s palačinkami, vaflji, kokicami ter se ogreli s kuhanim vinom ali pa čajem. Dobre volje in dobrega vzdušja ni manjkalo, zato se nam naslednjič pridružite še vi.

Oglejte si tudi