Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

Božični koncert napolnil opajsko cerkev

V cerkvi sv. Andreja v Opatjem selu so se v soboto, 7. januarja 2023, z božičnim koncertom, zaključile praznične kulturne prireditve. Koncert je organiziralo in izvedlo domače Prosvetno društvo ˝KRAS˝ Opatje selo.

S čudovitim izborom božičnega repertoarja, so se predstavili vsi pevski sestavi, ki delujejo pod okriljem društva: ženski pevski zbor pod vodstvom Aleksandra Zavadlava ter otroški zbor, ki ga vodi Mojca Ivanc. Zborovodja Pavel Pahor pa je za to priložnost v skupni zbor združil vse tri pevske sestave, ki jih vodi: mladinski in moški zbor društva ter cerkveni pevski zbor. Na inštrumentih so program spremljali domači glasbeniki: Blaž Pahor, Veronika Zavadlav, Tjaša in Jana Veselič ter Nika Pahor. Na povabilo k sodelovanju so se kot gostje z veseljem odzvale članice Vokalnega tria Le Dive, ki so poleg svojega programa glasovno obogatile tudi skladbi združenega zbora. Program je, na besedilo Vesne Černic Besednjak, povezovala Erika Ferfolja Vidič. Ves ta čas jo je z instrumentalno glasbo in božičnimi napevi spremljal trio TJANI.

Da so tovrstni dogodki, posebej v prazničnem času, med ljudmi zelo cenjeni, je pokazala številna, ne le domača publika, ki je povsem napolnila opajsko cerkev.

am

Oglejte si tudi