Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Božič z Vokalno skupino Chorus '97

Božično vzdušje vzbudi v ljudeh tudi glasba. Tista v cerkvah in ona z radia in s televizije.

Da so letošnji prazniki res polni petja in glasbe, smo se v KD Stanko Vuk Miren – Orehovlje povezali z Vokalno skupino Chorus '97.

V cerkvi svetega Jurija v Mirnu je na sam dan samostojnosti in enotnosti potekal božični  koncert Vokalne skupine Chorus '97. Cerkev je bila čarobno okrašena in ljudje so zapolnili vse klopi. Prireditev je povezovala Sonja Cijan.

Pevci so pod vodstvom Vladimirja Čadeža začeli koncert z adventno pesmijo Matije Tomca in staro božično iz 16. stoletja (iz Trubarjeve zbirke), kar je med poslušalce vneslo posebno pozornost. Koncert so nato nadaljevali z bolj znanimi pesmimi, ki so jih povezali v štiri cikle. Vmes je na orgle igrala nežne melodije Ana Zalar, sicer korepetitorka zbora.

Posebno pozornost je pritegnila mlada sopranistka z angelskim glasom Ivana Jug s Peči. V Mirnu, rojstnem kraju njene none, je kot solistka nastopila prvič. Ob klavirski spremljavi mame Damijane Čevdek Jug je zapela Panis angelicus Césarja Francka. Ivana je skupaj s Chorusom zapela še pesmi Poglejte, čudo se godi in Adeste fideles.

Čisto na koncu so pevci z dirigentom, solistko in s korepetitorko povabili k petju prav vse poslušalce ter tako počastili božič s svetovno znano pesmijo, ki je nastala pred natanko pred 200 leti, Sveta noč.

 

KD Stanko Vuk

Foto: Dean Cijan

Oglejte si tudi