Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

COVID vstopna točka Nova Gorica

Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica je v sodelovanju s civilno zaščito zagotovil štiri bivalne kontejnerje, ki bodo služili kot vstopna točka za testiranje in obravnavo pacientov, ki kažejo znake okužbe z novim koronavirusom ali potrebujejo bris. V COVID vstopno točko napotujejo izbrani osebni zdravniki.

Vstopna točka za Goriško sicer že od marca deluje pri Urgentnem centru v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, v njej pa dela zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Nova Gorica in Zdravstvenega doma Ajdovščina. Za premik delovišča bliže k centralni enoti zdravstvenega doma smo se odločili, ker bomo na ta način lažje in učinkoviteje organizirali delo na vseh deloviščih, tako na COVID vstopni točki, kakor tudi v vseh preostalih ambulantah.

Nova vstopna točka v Novi Gorici bo pričela z delovanjem 03. avgusta 2020 od ponedeljka do petka (za otroke tudi ob sobotah). Ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči pa bodo nujni pacienti s sumom na COVID obravnavani pri Urgentnem centru v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Oglejte si tudi