Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Kolo se je zavrtelo tudi za nagrajence foto natečaja

Izredno odmevna akcija novoletnega okraševanja Krasa in Brkinov, z motivi koles in simboliko življenja, ki kljub številnim omejitvam  v času pandemije igra naprej svojo igro in ponuja nove priložnosti v parterju vsem, sposobnim razumevanju novih pravil, se je zaključila s podelitvijo nagrad za najbolj izvirne okrasitve.

Z veliko podporo županij in županov ter krajevnih skupnosti je pet občin, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen,  Miren-Kostanjevica in Sežana, v decembru zasijalo v čudovitih motivih v novoletne lučke preoblečenih koles, od opajskih žbrinc, do skirojev, traktorjev, tandemov, otroških koles in koles starih vozov.



Občanke in občani so izkazali veliko pripadnost skupni zgodbi, ki je povezala celoten teritorij in vnesla veliko veselja in optimizma v zadnje dni preteklega, s corono zaznamovanega leta. 


Izvirna pobuda je bila podprta s foto natečajem, ki je vabil k fotografiranju najbolj izvirnih dekoracij in prijavi v izbor zmagovalnih insatlacij.



Med najboljše  iz Občine Miren-Kostanjevica sta se uvrstili dve postavitvi iz Orehovelj, ki sta jih ob pomoči domačih postavila in v foto objektiv ujela Lucija Makorič in Aleks Uršič.



Posebno nagrado so prejele tudi tri krajevne skupnosti, ki so v medgeneracijskem sodelovanju v središča vasi postavile z natečajem tematsko usklajene večje dekoracije. Med tri najboljše se je uvrstila Krajevna skupnost Vojščica.



Župan Mauricij Humar v družbi Špele Bajnoci Albreht iz Agencije Slonček, je v sredo, 20.1.2021 najboljšim predal nagrade in ob tej priložnosti povedal:



»Pozdravljam pobudo in sem zelo vesel, da nas je tako močno povezala s sosednjimi občinami- te vezi prinašajo največ koristi za lokalno prebivalstvo. Inovativna in zanimiva akcija, na katero so se odzvali številni posamezniki, društva in krajevne skupnosti je naše kraje polepšala, hkrati pa prenesla bogato sporočilo, da se življenje tudi v težkih situacijah  vrti naprej in je teh časih še toliko bolj pomembno sodelovanje. Ljudje so se ob postavitvah zabavali, komunicirali, in se na nek način družili v skupnem poslanstvu. To je model, ki ga lahko v prihodnje nadgrajujemo tudi z drugimi vsebinami. Čestitam vsem nagrajencem in želim da, se ta kreativnost in pozitiven odnos do življenja ohrani.”




Oba nagrajenca, Lucija in Aleksa sta bila nad izborom navdušena, župan jima je predal  darilne kupone za nepozabna doživetja na Krasu in v Brkinih.



Robert Peras, predsednik KS Vojščica je akcijo pozdravil z besedami:


“ V veliko veselje mi je bil odziv vaščanov, saj so se povabilu na skupno decembrsko krasitev odzvali predstavniki vseh generacij in dogodek, ki smo ga izvedli s spoštovanjem potrebnih ukrepov za varovanje zdravja, je v času omejitev  zelo pozitivno vplival na počutje udeležencev in vzdušje. Tudi v prihodnje se bomo radi odzvali takšnim povabilom.”



"Veseli smo, da lahko v danih, ne najbolj prijaznih okoliščinah “za zaprtimi vrati”  ustvarjamo pozitivne zgodbe, ki utrjujejo vezi med ljudmi in destinacijami. To nas ohranja žive in povezane. ”,  je dogodek  zaokrožila mag. Ariana B. Suhadolnik, direktorica Turizma Miren-Kostanjevica, ki je koordiniral akcijo v Miren Krasu.


Oglejte si tudi