Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Kolekcija Oskar Kogoj Energy Design pridobila certifikat energijskega vpliva

Kolekcija Oskar Kogoj Energy Design je na osnovi znanstvenih testiranj na neodvisnem, mednarodno priznanem Inštitutu BION, ki poleg temeljnega znanstveno-raziskovalnega dela izvaja testiranja in certificiranja po načelih kliničnih raziskav, pridobila certifikat o pozitivnem energijskem vplivu na človeka.
Galerija Oskar Kogoj je leta 2020 na javni razpis LAS v objemu sonca prijavila projekt Vzpostavitev digitalne baze izdelkov in pričevanj oblikovalca Oskarja Kogoja. Na podlagi visokih ocen je bil projekt z odločitvijo Upravnega odbora LAS V objemu sonca konec maja 2021 umeščen v Strategijo lokalnega razvoja LAS V objemu sonca. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji v projektu so poleg Galerije še Turizem Miren - Kras, Goriška knjižnica Franceta Bevka, Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske pod okriljem vodilnega partnerja LAS V objemu sonca.

 

 

Zbrati in ohraniti čim več o Oskarju Kogoju

Glavni namen projekta je zbrati in ohraniti čim več podatkov o življenju in delu Oskarja Kogoja ter izdelkih, ki niso del prodajnega programa partnerja, da se strokovni in širši javnosti predstavi njegovo vsestransko udejstvovanje ter tako prek njegovega poustvarjanja zapuščine prednikov preda umetnikovo znanje zanamcem. Po zaključku projekta bodo vse baze podatkov, izdelki, bibliografija in pričevanja umetnika urejene v digitalno zbirko in na razpolago tako v učne namene kot širši javnosti, posebej tudi gluhim in naglušnim osebam.

 

Mednarodni Inštitut BION testiral izdelke in podelil certifikat

Med cilji projekta je bila tudi pridobitev certifikata energijskega vpliva Kogojevih izdelkov na človeški organizem. Oskar Kogoj od vedno intuitivno oblikuje izdelke z močno energijo, ki so jo doslej dokazovali radiestezijski inštrumenti, nihala ipd. Umetnik vztraja pri lastnoročni izdelavi vzorca, saj preko rok drugače začuti obliko. Njegovo načelo »Energija je oblika, oblika je energija« je bilo prvič dokazano tudi z znanstvenimi testiranji. Na mednarodni Inštitut BION je bilo poslanih na testiranje več izdelkov iz kolekcije OskarKogoj Energy Design in prav vsi so pridobili certifikat.

Inštitut BION poleg temeljnega znanstveno-raziskovalnega dela edini v Sloveniji izvaja testiranje in certificiranje izdelkov po načelih kliničnih raziskav na inovativnem področju zelo šibkih sevanj. Tako testirajo predmete z domnevno energijskim in/ali zaščitnim in/ali subtilnim vplivom na človeka, vodo ali prostor, pa tudi delovanje različnih (bio)energijskih terapij in metod. Energijski vpliv se nanaša na zelo šibka sevanja, ki jih konvencionalne meritve s standardnimi merilci niso sposobne zaznati. Lahko pa jih zazna človeški organizem, seveda v posebej razviti in prilagojeni eksperimentalni situaciji z meritvami fizioloških parametrov.

 

 

Objektivni energijski vpliv izdelkov kolekcije Oskar Kogoj Energy Design na človeški organizem

Inštitut BION je izvedel testiranje in certificiranje objektivnega energijskega vpliva izdelkov kolekcije Oskar Kogoj Energy Design na človeški organizem po načelih kliničnih raziskav. To pomeni, da je bilo izvedeno dvojno slepo testiranje z izključenim placebo učinkom ter naključnim vrstnim redom eksperimentalnih situacij. V raziskavi so spremljali več fizioloških parametrov hkrati, in sicer srčni ritem, mišično aktivnost, temperaturo, električno prevodnost kože in ritem dihanja.

Statistična analiza rezultatov meritev je pokazala visoko statistično značilne razlike med eksperimentalno situacijo, ko so bile testne osebe izpostavljene delovanju izdelkov iz kolekcije, ter kontrolno situacijo, ko niso bile v stiku z izdelki. Niti asistent meritev niti prostovoljne osebe niso vedeli, kdaj so izpostavljeni delovanju izdelka. To pomeni, da pri vplivu teh izdelkov ne gre za domišljijsko ali pričakovano občutenje na podlagi (avto)sugestije, ampak so izdelki izkazali objektivni vpliv na človeški organizem.

Izdelki iz kolekcije Oskar Kogoj Energy Design so na testiranju izkazali, da sprva delujejo sproščujoče, nato pa poživljajoče oz. stimulativno, torej človeka in njegovo delovanje energijsko podprejo.

 

 

Izdelki so estetki in energijsko podporni

Kolekcijo sestavljajo različni izdelki, ki zaradi svoje oblike energijsko delujejo na prostor in preko tega na človeka. Izdelki, v katere se natoči tekočina in jo človek zaužije, pa delujejo na človeški organizem preko tekočine in preko izdelka oziroma njegove oblike, torej imajo dvojni učinek. Tekočina se v energetskih oblikah že kmalu začne spreminjati, kar vpliva na človeški organizem. Oplemeniti se, izboljšajo se struktura, okus in vibracija. Revitalizirana tekočina ima energijski učinek na človeški organizem.

Poleg tega, da so artikli oblikovno zelo dovršeni, estetski, posebnih oblik, brez ostrih površin, ima to vizualno in energijsko na nas še večji vpliv. Ko vizualno opazujemo oblikovani predmet, se v nas vtisnejo občutja lepote, svetlobe, vibracije, ki vplivajo na našo podzavest, intuicijo ter sproščajo procese v našem telesu. Spodbujajo nas kot vsako pravo umetniško delo k ljubezni, dobroti, radosti, čistemu srcu … Oblika ima posebno vibracijo in moč, da nas zapelje v polje božanskosti. Priporočamo tudi meditacijo in razne obrede s temi predmeti, da umirimo um ob SREČI. Miren um pa omogoča vsemogoče!


Več o projektu, prodajni ponudbi in certifikatu energijskega vpliva najdete na spletni strani www.oskarkogoj.com.

 

Galerija Oskar Kogoj Natur Design

Foto: iz arhiva Galerije Oskar Kogoj Natur Design

Oglejte si tudi