Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Izlet DU Miren na Notranjsko

Po dolgih mesecih izolacije, smo v našem društvu ponovno pripravili celodnevni izlet. Tokrat smo se odločili za ogled gradu Snežnik ter nekaterih drugih notranjskih znamenitosti.

Na pot smo šli v soboto, 3. julija. Naša prva postaja je bil grad Snežnik, ki nas je sprejel s svojo osvežujočo zeleno okolico. Ne bom opisoval vseh grajskih znamenitosti. Je pa to najbolje ohranjen grad v Sloveniji in zato služi tudi kot protokolarni objekt. Zaradi zaščitnih ukrepov je ogled gradu potekal v dveh skupinah. Izjemna je tudi grajska okolica, saj obdajajo grad stoletni gozdovi.

Naša naslednja postaja je bilo Cerkniško jezero. Je največje presihajoče jezero v Evropi, saj običajno zajema do 36 ha površine. Ogledali smo si nekaj njegovih požiralnikov in se seznanili tudi z drugimi jezerskimi značilnostmi  in zgodovino njegovega proučevanja. O njem je pisal že Valvazor v svoji Slavi vojvodine Kranjske.

Sledil je obisk Bloškega jezera, ki je sicer umetnega izvora, je pa zelo obiskano, saj nudi s svojo okolico izjemne možnosti rekreacije.

Ob povratku smo si ogledali še  muzej blošega smučanja. Lokalni vodič nam je zgodovino bloških smuči predstavil v značilnem bloškem narečju, ogledali pa smo si tudi film, ki prikazuje uporabo bloških smuči skozi celotno življenje od rojstva do smrti.

Izlet je minil v prijetnem in veselem vzdušju. Polni nove energije in lepih popotnih vtisov smo se zadovoljni vrnili v večernih urah.  Upamo samo, da nam bo jeseni uspelo organizirati še kakšen tak izlet.




Oglejte si tudi