Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Dobili nepovratna sredstva za ureditev Obrtne cone Bilje 2

Miren, 24. januar 2018 – Občina Miren - Kostanjevica je s prijavo na Javni razpis za sofinanciranje operacij ekonomsko-poslovne infrastrukture v letih 2017 in 2018 Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo dobila 749.232 evrov nepovratnih evropskih sredstev za komunalno ureditev Obrtne cone Bilje 2.

S komunalno ureditvijo Obrtne cone Bilje 2 želi občina povečati ponudbo ustreznih, dobro prometno dostopnih in komunalno opremljenih zemljišč za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti. Na skupno 4,2 hektarja velikem zemljišču je 3,8 hektarja namenjenega podjetniški dejavnosti. V okviru projekta bomo uredili kanalizacijo komunalnih odpadnih (fekalnih) in meteornih voda, vodovodno in hidrantno omrežje, prometno omrežje (uredilo se bo cesto v coni ter dostopne ceste v obrtno cono), omrežje javne razsvetljave ter elektro in telekomunikacijsko omrežje. Investicija je namenjena tako lokalnim kot tudi zunanjim investitorjem, ki bodo v občino pripeljali nove dejavnosti, ustvarili nova delovna mesta za lokalno prebivalstvo ter pozitivno prispevali h gospodarski rasti občine. Domače gospodarske družbe in samostojni podjetniki ter lastniki zemljišč so že izkazali interes za komunalno ureditev in posledično gradnjo oziroma prenovo poslovnih prostorov na območju Obrtne cone Bilje 2.

 

Vrednost celotne investicije je 832.480,05 evrov (brez DDV-ja), od katerih znašajo nepovratna sredstva 749.232,05 evrov, 83.248,00 evrov (brez DDV-ja) bo zagotovila občina iz svojega proračuna in zasebni lastniki. Nepovratna sredstva prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj v višini 70 odstotkov, preostalih 30 odstotkov pa predstavljajo namenska sredstva proračuna Republike Slovenije.

 

»To je zapoznelo novoletno darilo,« je v šali dejal župan Mauricij Humar in dodal: »Občina Miren - Kostanjevica z ureditvijo Obrtne cone Bilje 2 uresničuje v strategiji občine zastavljen dolgoročni cilj, to je zagotoviti pogoje za gospodarski razvoj občine. Z uspešno kandidaturo na razpisu bomo lažje sledili temu cilju ter omogočili osnovne pogoje za rast dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij ter ustvarjanje novih delovnih mest v občini. S tem pa bomo posredno prispevali tudi k izboljšanju delovnih in bivanjskih pogojev lokalnega prebivalstva.«

Oglejte si tudi