Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

OTVORITEV TREK TELOVADNICE V MIRNU - Evropska sredstva za vzpostavitev telovadnic na prostem v občinah Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko

Z namenom, da se na območju občin Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko vzpostavi prostor za kakovostno preživljanje prostega časa, sta občini skupaj s partnerji na javni poziv lokalne akcijske skupine LAS V objemu sonca prijavili projekt vzpostavitve telovadnic na prostem.

 

LAS V objemu sonca je želji po telovadnicah na prostem prisluhnila in partnerstvu za izvedbo dobrih 40.000 evrov vrednega projekta dodelila 25.063,00 evrov nepovratnih sredstev iz  Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. To so sredstva, ki jih LAS dodeljuje za namene izvajanja Strategije lokalnega razvoja za LAS V objemu sonca (program CLLD).  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Agencija RS za kmetijske trge pa je z odločbo dokončno potrdila odločitev LAS-a, da se upravičencem sredstva dodelijo.

 

Na Volčji Dragi so predstavniki Društva mladi Renče – Vogrsko že pričeli z organiziranimi vadbami na novo postavljenih orodjih za vadbo na lokaciji, kjer sicer poteka Lakeness, v kratkem bo sledila postavitev telovadnice na prostem tudi v Občini Miren-Kostanjevica. Tu je bila za telovadnico na prostem izbrana lokacija v bližini Hiše dobre volje, saj je njen cilj, da postane mesto kjer se izvajajo aktivnosti za krepitev zdravja in samozavesti ter krepijo medgeneracijski socialni stiki.  Zato bodo pri projektnem partnerju MM Dogodki,  organizacija dogodkov – Jernej Medvešček s.p. zasnovali posebne vadbe, primerne za različne starostne skupine.

V želji, da bi vse razpoložljive zmogljivosti za vadbe na prostem povezali širše, v eno veliko telovadnico na prostem bo v okviru projektnega partnerstva podjetje Cobit d.o.o. razvilo posebno mobilno aplikacijo, s pomočjo katere bodo uporabniki raziskovali okolico obeh telovadnic na prostem. V projekt je vključen tudi Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Šempeter -Vrtojba (KŠTM), ki bo  glede na to, da je na območju občine Šempeter – Vrtojba že vzpostavljen prostor za vadbo na prostem – trim steza, predvsem z vzpostavitvijo nove informacijske točke okrepil obveščanje o možnostih uporabe rekreativnih površin v vseh treh občinah.

Cilj vseh partnerjev projekta je vzpostaviti prostor za gibanje in druženje ter občanom vseh treh občin ponuditi finančno nezahtevno, a zabavno, prijetno in koristno druženje.

Vljudno vabljeni na OTVORITEV TREK TELOVADNICE NA PROSTEM V MIRNU.

Dobimo se v sredo, 7. novembra 2018 ob 16. uri

»pod orehi« - ob reki Vipavi čez novi most ob občinski stavbi.

 

Ob novih športnih rekvizitih se bomo podružili, potelovadili in na koncu še okrepčali.

                                

Projekt TREK - Telovadnica na prostem je sofinanciran s strani LAS V objemu sonca.

Za vsebino so odgovorni projektni partnerji projekta Rekreacija na prostem v občinah Miren-Kostanjevica, Renče –Vogrsko in Šempeter –Vrtojba.  Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Oglejte si tudi