Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Akcija zbiranja mešanega papirja in kartona na OŠ Miren

V skrbi za čisto in zdravo okolje smo se na Osnovni šoli Miren odločili, da organiziramo zbiralno akcijo mešanega papirja in kartona. Poudarek je na tem, da se zbere čim več papirja in s tem razbremeni okolje ter ohrani čim več dreves. Vodi nas tudi misel na to, kako hitro lahko izgubimo gozd z naravnimi nesrečami, kot smo lahko videli na Cerju, in koliko dela in let je in bo potrebnih, da bo zopet zrastel gozd.

Kot vemo, papir pridobivamo iz dreves. S proizvodnjo novega papirja porabimo veliko dreves, ki so zelo pomembna za naše okolje, onesnažimo veliko vode (za proizvodnjo enega lista velikosti A4, porabimo 5 l vode), zraka in zemlje. Če poenostavimo, sekamo drevesa, da proizvedemo embalažo, ki jo potem odvržemo v smeti. Recikliranje papirja nam daje priložnost, da rešimo velike količine dreves, onesnažimo manj vode, zraka in zemlje. Dokazali so, da se papir lahko reciklira sedemkrat.

Povabljeni, da skupaj zberemo čim več odpadnega papirja, s tem očistimo našo okolico in bivališča, ob tem pa poskrbimo za čistejše in bolj zdravo okolje ter nenazadnje za ohranjanje bivališč marsikaterih živali.

Na šolskem dvorišču med šolo in vrtcem v Mirnu, bo 26. in 27. maja stal kontejner v ta namen. Starši/občani lahko papir odložite, ko boste pripeljali ali odpeljali otroke. Ostali občani pa povabljeni, da papir odlagate med 7. in 10. uro ter med 13. in 16. uro.

Hvala, da bomo skupaj poskrbeli za bolj zdravo okolje!

Eko šola

 

Oglejte si tudi