Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Dubaj gostil 2000 otrok na 8. mednarodnem tekmovanju v abaku Brainobrainfest

Dubaj, 26. november 2022: Več kot 2000 genialnih otrok je v soboto, 26. novembra, v Dubaj priletelo iz 16 različnih držav, da bi sodelovali na največjem svetovnem dogodku v računanju na abak – 8. mednarodnem tekmovanju Brainobrain 2022.
Tokrat se je izSlovenije udeležilo največ tekmovalcev do sedaj, kar 31. Ker naši bobki potrebujejo podporo so z njimi v Dubaj odpotovali tudi njihovi starši in trenerji. Tako je celotna slovenska ekipa štela več kot 90 ljudi.

Tekmovanja Brainobrain so izjemni dogodki, ki izboljšajo celotno Brainobrain izkušnjo vsakega otroka. Brainobrainovci se zberejo na dogodku, kjerv 3 minutah s pomočjo mentalne aritmetike poskušajo pravilno izračunati čim več računov na tekmovalni poli s 60 računi. To je dan čiste briljantnosti, ki jo otroci pokažejo s svojo koncentracijo, domišljijo, samozavestjo in športnim duhom.

 

Otroci od 1. do 10. stopnje, ki obiskujejo program računanja na abakin razvijanja spretnosti, so sodelovali v kategorijah, ki ustrezajo njihovi starosti in ravni znanja. Tisti najhitrejši in najbolj natančni so postali zmagovalci in osvojili pokal Champion, ter zlato ali srebrno odličje. Rezultati tekmovanja so bili razglašeni zvečer istega dne, ko so bile tudi podeljene nagrade. Slovenski bobki so ponovno blesteli,med njimi tudi Nai Mozetič, ki obiskuje Brainobrain center v Novi Gorici in je domov prinesel zlato medaljo!

Tekmoval je na 10., zadnji stopnji programa, kjer so računi res zelo težki, kar daje medalji še posebno težo.

 

»Zaradi zadnjih dveh let zaprtja in omejitev povezanih s Covidom smo izvajali le spletna tekmovanja. Zato so nas številni otroci in starši iz vseh delov sveta spraševali kdaj bomo imeli naslednje tekmovanje v živo. Krasno je vedeti, kako zelo se veselijo naših tekmovanj, in tudi sami smo se veselili, da ga bomo spet izpeljali. Celotna družina Brainobrain ustvarja nepozabno izkušnjo tekmovanja. Za to se zahvaljujem otrokom. Verjetno so tekmovanja Brainobrain ena redkih preizkušenj, kjer lahko vidite otroke, kako z nasmehom vstopajo v izpitno dvorano in jo s ponosom zapuščajo. In tako kot odraščajo v Brainobrainu, bodo sčasoma pridobili enak odnos do katere koli preizkušnje. Bistvo naših tekmovanj so takšni srečni obrazi, samozavestni nasmehi in sproščen odnos otrok, ki ogromno povedo o našem poslanstvu krepitve moči bodočih voditeljev tega planeta.« pravi g. Anand Subramaniam, generalni direktor Brainobrain International.

 

O Brainobrain International


Inštitut Brainobrain – nosilec dveh Guinnessovih rekordov – je eden od vodilnih na svetu na področju celostnega razvoja mladih genijev s pomočjo programa računanja na abak in treninga mentalne aritmetike. Brainobrain KidsAcademyPrivateLimited je institucija s certifikatom ISO 9001: 2015, ki je bila ustanovljena leta 2003, sestavljajo pa jo strokovnjaki z desetletnimi mednarodnimi izkušnjami v izobraževanju in usposabljanju otrok. Brainobrain deluje v 44 državah, kot so Indija, Velika Britanija, Norveška, ZDA, Kanada, Avstralija, Maroko, Jemen, Irska, Slovenija, Poljska, Severna Makedonija, Libija, ZAE, Danska, Francija, Savdska Arabija, Srbija, Črna gora, Oman, Katar, Hrvaška, Nigerija, Nova Zelandija, Zambija, Bosna in Hercegovina, Egipt, Ciper, Avstrija, Češka, Bolgarija, Malezija, Kuvajt, Šrilanka, Bahrajn, Madžarska, Kosovo, Nemčija, Švedska, Švica, Grčija, Jamajka, Španija in Zimbabve. V vseh teh državah ima Brainobrain več kot 1000 uspešnih franšiznih centrov. Brainobrain je s svojimi visokokakovostnimi programi spremenil življenja več kot 400.000 otrokom po vsem svetu.

Brainobrain program za razvoj sposobnosti in spretnosti otrok je 10-stopenjski tečaj abaka za otroke, stare od 4 do 14 let, ki je usmerjen v izboljšanje njihovih umskih sposobnosti, življenjskih veščin in NLP spretnosti, kar zagotavlja celosten razvoj možganov v zelo zgodnji mladosti. Otrociizboljšajo svojo koncentracijo, spomin, sposobnost poslušanja, sposobnost učenja, ustvarjalnost, domišljijo, samozavest, vizualizacijo, hitrost in natančnost, spretnosti reševanja problemov, znanje matematike in še veliko več.

 

Brainobrain Slovenija

V Sloveniji smo prisotni od leta 2014. Imamo 16 uspešno delujočih centrov in več kot 900 aktivno vpisanih otrok.

Za več informacij o programu Brainobrain:

Spletna stran: www.brainobrain.si

E-pošta: info@brainobrain.si

Oglejte si tudi