Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Destinacija Miren Kras v novo leto vstopa z novo spletno stranjo.

Velik turistični potencial dveh izjemno bogatih in slikovitih pokrajin, Vipavske doline in Krasa, smo uspeli sestaviti v čudovito pripoved turistične destinacije Miren Kras.

 
V poldrugem letu delovanja Javnega zavoda za turizem Občine Miren – Kostanjevica so bili narejeni pomembni koraki v smeri prepoznavnosti destinacije in trajnostnega razvoja. Miren Kras je v začetku leta 2019 prejel zlati znak Slovenske zelene destinacije in se na podlagi izpolnjevanja mednarodnih kriterijev za trajnost v turizmu oktobra uvrstil med TOP 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Pomnik miru je bil v raziskavi turistične patrulje po mnenju tujih obiskovalcev prepoznan kot najlepša razgledna točka v Sloveniji, še pred tem je dobil priznanje mednarodnega združenja Kultura-Natura za valorizacijo kulturne dediščine Slovencev.

 

Kljub izzivom, ki nam jih je povzročil avgustovski požar, ki je prizadel širše območje okrog glavne znamenitosti destinacije - Pomika miru na Cerju ter jesen obarval v znamenju kampanje Drevo za Cerje, nam je uspelo še pred novim letom združiti vse ponudnike, znamenitosti in doživetja pod streho krovne spletne strani destinacije Miren Kras.

 

Bogat spletni portal, ki je namenjen gostom in ponudnikom turističnih storitev ter hkrati predstavlja dobro orodje za komunikacijo med destinacijskim managementom in partnerji, je ugledala luč sveta v torek, 3.12.2019 na letnem srečanju deležnikov destinacije Miren Kras. 

 

Srečanje, ki so se ga udeležili predstavniki vseh sfer, ponudniki nastanitev, gostinskih storitev, aktivnosti, predsedniki društev, vodniki, predstavniki lokalne uprave, je pod naslovom Turizem prihodnosti ponudilo priložnost za uskladitev prioritet razvoja in konkretnih aktivnosti v 2020, ki bodo vsem deležnikom prinašale koristi na kratek in dolgi rok ter bodo skladen z vizijo trajnostnega razvoja. Navzoče je pozdravil župan Občine Miren-Kostanjevica, Mauricij Humar, ki je izrazil zadovoljstvo z opravljenim delom Turizma Miren-Kostanjevica v preteklem obdobju in novi spletni strani zaželel uspešno pot na digitalni zemljevid.

 

Udeleženci so prisluhnili aktualnim tematikam, s katerimi so predavatelji poskušali odgovoriti na vprašanja Kakšen turizem želimo razvijati? Kako se še bolj uspešno povezovati znotraj in med destinacijami? Kaj je turizem prihodnosti? Kakšna so pričakovanja novodobnih turistov? Kaj prinaša digitalno trženje? 

 

Pozdravili so težko pričakovano novost spletno stran; www.mirenkras.si, ki destinacijo postavlja na globalni zemljevid resnih turističnih akterjev in predstavlja temeljni kamen za nadaljnjo promocijo turizma Miren Krasa na domačem in tujih trgih. 

 

Spletna stran združuje ponudnike, znamenitosti in doživetja skozi tri krovne stebre: AKTIVNO, KULTURNO in OKUSNO. Obiskovalca popelje skozi mirno in ustvarjalno dolino reke Vipave dvigne na živo in robato Kraško planoto prepredeno z bogatim jamskim svetom in dediščino 1. sv. vojne. Glavni gradnik spletne strani predstavlja Pomnik miru, ki s svojimi veličastnimi razgledi krepi ponudbo turističnih obiskov, porok in poslovnih dogodkov. 

 

Turist ne pozna meja, zato je tudi nova spletna stran zasnovana na način, da se vsebinsko povezuje z vodilnimi destinacijami Vipavske doline in Krasa, gostu pa skozi ogled strani nudi namige za izkustvo TOP doživetji v družbi lokalnih vodnikov in odkrivanje znamenitosti v radiusu 10, 50 in 150 km. Z vključitvijo v zeleno shemo slovenskega turizma, je trajno zeleno nit čutiti tudi skozi spletno stran. 

 

Za najbolj radovedne zavihek Skrinosti Miren Krasa ponuja pregled na najpomembnejše gradnike zgodovine in tradicije, vključno z znamenitimi osebnostmi, arhitekturo in celo domačimi recepti najbolj tipičnih jedi.

 

Vabljeni, da se s klikom na www.mirenkras.si popeljete na nepozabno popotovanje, ki pripoveduje zgodbo o neizmerni ljubezni med človekom in naravo.

Oglejte si tudi