Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
34°C
18°C
PON.
34°C
18°C
2255

Brezplačni javni medkrajevni potniški promet za upokojence

S 1. julijem 2020 ste upokojenci, invalidi, vojni veterani in vsi, starejši od 65 let, pridobili pravico do koriščenja brezplačnega javnega medkrajevnega potniškega prometa.

Upokojenci, invalidi, vojni veterani in vsi, starejši od 65 let, lahko od 1. julija 2020 koristite brezplačni javni medkrajevni potniški promet. Za koriščenje brezplačnega prevoza morate predhodno pridobiti vozovnico. Vlogo za vozovnico lahko oddate na prodajnih mestih ali pošljete pošti. 

 

Pravico do koriščenje brezplačne vozovnice imato

 • - upokojenci,
 • - imetniki invalidske evropske kartice,
 • - vojni veterani in
 • - starejši od 65 let.
 •  

V kolikor pa ste posamezniki iz zgoraj navedenih skupin v delovnem razmerju, opravljate samostojne registrirane dejavnosti, ste poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnih zavodov, pravice ne morete koristiti. 

 

Postopek pridobitve vozovnice je naslednji: 

 1. Izpolniti je potrebno vlogo (poglej priloženo datoteko)
 2. na prodajnih mestih je poleg vloge potrebno priložiti osebno izkaznico oz. dokazilo o statusu.
 3. za vloge oddane po elektronski pošti ali navadni pošti teh dokazil ni potrebno prilagati. Po pošti oddane vloge je potrebno poslati na naslov Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom »brezplačna vozovnica Slovenija«.
 4. vloge po elektronski pošti je potrebno poslati na mzi.bv@gov.si in v zadevo e-pošte napišejo »brezplačna vozovnica Slovenija«.
 5. za osebno oddajo vloge pa se je potrebno zglasiti na prodajnem mestu, kjer se prodajajo enotne vozovnice javnega potniškega prometa.
 6. strošek vozovnice je 3 € in velja 1 leto.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi