Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

12. junija 2021 bo Občina Miren-Kostanjevica gostila 4., kraljevsko etapo 27. DIRKE PO SLOVENIJI


12:03 vstop v Temnici / 12:07 Novelo / 12:10 Kostanjevica na Krasu / 12:17 Opatje Selo / 12:27 Miren / 12.30 izstop Bilje, na Križ Cijanu


Dirka nosi slogan Boj za zeleno kar podpira trajnostno vizijo razvoja občine Miren Kostanjevica in zlate green destinacije Miren Kras. Vse podporne promocijske aktivnosti smo zasnovali okolju prijazno. Poleg občanov vabimo tudi ostale navijače, da vsi skupaj z dejanji podpremo zeleno sporočilo.

Navijali bomo v »starih« ZELENIH MAJICAH, ki bodo naredile čudovito zeleno kuliso ob vsej trasi, posebej pa na najboljših NAVIJAŠKIH TOČKAH:
• križišče na cesti Lipa-Temnica
• cestna serpentina v Kostanjevici
• trg Opatje selo
• LETEČI CILJ ob občinski stavbi v Mirnu
• most v Mirnu
• krožišče ob pokopališču v Mirnu in
• krožišče na Križ Cijanu.

V Opatjem selu in v Mirnu se nam bodo pridružila društva žena v nošah, za kolesarje, med njimi Tadeja Pogačarja, bodo v Mirnu navijala tudi društva invalidov in maskoti Beluško in Mirka.

Ob trasi bodo postavljena STARA KOLESA, v dekoraciji iz naravnih materialov in rož.
Pomnik miru bo v tednu pred dirko osvetljen v ZELENI BARVI.

V soboto, 12.6. zjutraj, bomo v sodelovanju s starši in otroci iz prve triade OŠ Miren in vrtcev pred pomnikom postavili ŽIVO ZELENO SRCE. Posnetek dogajanja, ki ga bodo popestrili kolesarji, konjeniki in glasbena skupina, si bo preko Eurosporta in nacionalnih televizij ogledalo nekaj milijonov ljudi po vsem svetu.

Vse to in še marsikaj se bo dogajalo na Sanjavi strani Slovenije v času velike športne predstave. Ne zamudite ponovno odprtih vrat gostiln in osmic.

Vabljeni, da se nam pridružite. Poskrbimo vsi skupaj za nepozabno VZDUŠJE, hkrati pa tudi za naravo, ki naj ostane, ko bomo zapustili prizorišča čista.

Organizator dogodka, Adria Mobil, opozarja na upoštevanje priporočil NIJZ za varovanje zdravja.

Najboljše fotografije lahko po zaključku dirke pošljete na info@mirenkras.si v morebiten odkup.

Več o spremljajočih aktivnostih spremljajte na portalu www.mojaobcina.si/miren-kostanjevica/, spletni strani in socialnih omrežjih Miren Kras


Virtualni pregled poteka trase
Več informacij o Dirki po Sloveniji

Oglejte si tudi