Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
13°C
-0°C
JUTRI
12°C
3°C

VSESLOVENSKO ZBOROVANJE ZA MIR NA CERJU

4831
22. septembra 2018 s pričetkom ob 11.00 uri bo na Cerju, pred Pomnikom miru, postavljenim v poklon braniteljem slovenske zemlje, potekalo  srečanje ob  mednarodnem  DNEVU  MIRU. Letos, ob 100 letnici zaključka prve svetovne vojne, še posebej svečano s slavnostnim nagovorom predsednika vlade Marjana Šarca.

Vrednoti miru, ki ni umevna sama po sebi, niti dana vsem generacijam  in narodom v enaki meri ali obliki, se bomo ponovno poklonili na mestu, kjer je vojna pustila najbolj krute odtise.  Da se spomnimo, opomnimo, razumemo, ozavestimo in ne pozabimo.

Hkrati se s pogledom v prihodnost, ki jo simbolizira razgled s 25 m visoke ploščadi Pomnika, zavežemo miru kot temeljni vrednoti obstoja in (so) bivanja na planetu  Zemlja,  v skupnem prostoru, ki znotraj postavljenih političnih meja nosi imena Svet, Evropa, Slovenija, Miren-Kostanjevica, Cerje.

V petek, 21.9.2018  bo preko 600 dijakov iz vseh slovenskih gimnazij pod pokroviteljstvom predsednika države, gospoda Boruta Pahorja, razpravljalo o kulturi miru  in nenasilja ter njunem vplivu na življenje posameznika in družbe.

Izbrani  predstavniki generacije mladih, na katerih stoji prihodnost,  se bodo v soboto pridružili gostom slavnostne prireditve, med katerimi bodo evropski poslanci, člani najvišjih sfer družbenega,  političnega in gospodarskega življenja Slovenije ter sosednje Italije, vključno s predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij.


 

VABLJENI na Cerje !

Župan , Mauricij Humar 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!