Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
24°C
12°C
PON.
19°C
15°C

Suho zidarska akcija obnove vaških suhozidov v Lipi na Krasu

1521
Organizator: Društvo Škrla Lipa in Partnerstvo kraške suhozidne gradnje
Prijave na 040 706 712 Mitja Stepančič


VABILO NA SUHO ZIDARSKO AKCIJO LIPA NA KRASU


Akcija obnove suhozidov ob glavni vaški ulici v Lipi. Akcijo vodi Mitja Kobal, mojster suhogradnje.

Zbor pri Vaškem domu, Lipa 17.

 

 Lipa na Krasu je v tem letu dobila izjemno priložnost za izvedbo delavnice obnove kraških suhozidov, ki jih zadnja leta vodi Partnerstvo za kraško suho zidno gradnjo. Zanimivo predavanje Borisa Čoka na temo tipologija in tehnike suhozidne gradnje so izvedli v petek 5.10.2018, sobotno akcijo pa smo zaradi dežja prestavili na prihajajočo soboto.

Akcije so izvedene pod vodstvom/mentorstvom mojstrov kraške suhozidne gradnje, Borisa Čoka in drugih. Tem se pri delu in učenju skozi prakso pridružijo domačini in prostovoljci iz Slovenije in zamejstva. V enem delovnem dnevu skupaj obnovijo izbrani del suhozidov v vasi. V Lipi bomo v akcijo vključili enega ali več suhozidov ob glavni ulici skozi vas, ki so najbolj potrebni obnove.

 

Vabljeni vsi, ki vas kraška gradnja na suho zanima, ki bi se radi še kaj novega naučili, ki bi radi prispevali k ohranjanju kraškega suho zidarskega znanja in ki ste pripravljeni tudi s konkretnim delom prispevati k boljši urejenosti kraških vasi na sploh.

 

Sodelujete lahko vsi, posebno predznanje ali fizična moč niso predpogoj. Po opravljenem delu, ob pogledu na obnovljene zidove, je zadoščenje veliko. Prileže se tudi pijača in topla malica, ki bo zagotovljena vsem prostovoljcem. Povabite tudi sorodnike, prijatelje, znance, ki bi želeli pridobiti izkušnjo graditi s kamnom. Več o dosedanjih akcijah si lahko pogledate na: 

  •  

S seboj imejte delavske rokavice, ustrezno obutev, cedro, vrtne škarje, dobrodošel je tudi kakšen kos drugega orodja (kramp, lopata, kladivo za kamen).

 

Dobrodošle prijave so petka, 12.10.2018, na 040 706 712 Mitja Stepančič, društvo Škrla.

Da bomo vedeli za koliko žejnih in lačnih ust poskrbeti!


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi