Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
13°C
-0°C
JUTRI
12°C
2°C

Sončni log vabi: Tamilci in gensko spremenjeni bombaž - Ariana Ferfila

1790
Lepo pozdravljeni.
Vabimo Vas na fotografsko razstavo *Tamilci in Gensko spremenjeni beli bombaž* in na odprte diskusije ali manjše razprave o položaju malih kmetovalcev bombaža in (ekonomskih, družbenih ter okoljskih) spremembah, ki so jih prinesli modernizacijski tokovi v kmetijstvu in genetsko modificirana semena.
V petek 21.4. je otvoritev in diskusija predvidena ob 18h, avtorica bo pa na domačiji ostala tudi med vikendom, tako da lahko pridete kadarkoli, če bo zanimanje, bo diskusija potekala tudi soboto in nedeljo ob 18h.

TAMILCI IN GENSKO MODIFICIRAN BELI BOMBA

To je fotografska zgodba o ljudeh. O Tamilcih. In o nekaj tisoletni tradiciji so-naravnih agro-kulturnih praks, ki sedaj prehaja in se reducira v genetsko modificirano seme. To je zgodba o ljudeh, ki gojijo bombaž na svoji zemlji. 

To je tudi zgodba o dananjem monopolu genetsko modificiranega bombaa v Indiji, katerega seme je bilo tam zakonsko odobreno leta 2002. To je zgodba o ljudeh, ki ne vedo kaj genetsko modificirano seme je. 

Ta zgodba skua problematizirati dejstvo, da je v obdobju med leti 1995 in 2002 etrt milijona indijskih kmetov naredilo samomor, preteno malih kmetov, pridelovalcev bombaa. Ta zgodba skua razumeti zakaj.


ARIANA FERFILA je zakljuila raziskovalno magistrski tudij mednarodno razvojnih tudij na univerzi v Amsterdamu. Razstavljene so fotografije ljudi s katerimi je govorila in opravljala intervjuje s pomojo prevajalca tekom tiri mesenega bivanja in raziskovanja v Tamil Naduju na jugu Indije (koncem leta 2013). Trenutno ivi in dela v Atenah.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!