Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
10°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C

Pohod ob setveni polni luni po razglednih poteh nad Tržaškim zalivom

3869


Pohod v nedeljo, 29. aprila zaradi organizacijsko-tehničnih razlogov odpovedujemo.
5. pohod ob polni luni (tokrat je to setvena polna luna) nas bo popeljal na razgledne pohodniške steze, ki so razpredene nad Tržaškim zalivom.
Izhodišče je vas Praprot, kjer se bomo ob 9.00 zbrali na osrednjem trgu, kjer je tudi parkirišče. Vsi, ki imajo izhodišče poti v Temnici ali bližini, se dobimo ob 8.00 na Kržadi v Temnici, da se bolj okolju prijazno razporedimo na manj avtomobilov, saj se bo na izhodišče vsak pripeljal s svojim prevozom.
Najprej nas bo pot vodila v park Škaljunk, v katerem je vinogradnik Danilo Lupinc uredil ter obiskovalcem odprl strelske jarke iz prve svetovne vojne. Po ogledu se bomo peš podali na pot do Križa ter se med potjo sutavili še pri pečini na Leskovcu. V Križu se bomo ponovno zadržali nekaj dalj časa, tokrat na ogledu Ribiškega muzeja, ki so ga tam uredili naši rojaki ter  kjer 

mogoče spoznati zgodovino in tradicije ribištva slovenskih prebivalcev ob obali med Trstom in izlivom reke Timave, ki so se tu naselili pred več kot tisoč leti. 
Po ogledu se bomo po prijetni razgledni poti podali proti Nabrežini, se ustavili na slikovitem razgledišču ter se mimo opustelih rimskih kamnolomov (ter seveda tudi delujočega) počasi vračali nazaj v Praprot.
Pot je dolga 16,1 km, je nenaporna ter zelo slikovita. Do Križa se bomo spustili za okrog 130 višinskih metrov ter se po ovinku mimo Nabrežine za isto višino ponovno dvignili do Praproti. Če bomo po zaključki lačni, bo v katerem od številnih kmečnih turizmov v zamejstvu gotovo na voljo tudi kakšen prigrizek.

Cena za udeležence je 5 € za odrasle ter 3 € za otroke.
Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij