Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
16°C
-2°C
PON.
15°C
-1°C

Pohod ob hladni polni luni v Zagrajec

3720


V Društvu Simon Jenko smo se odločili, da vsaj kakšen (pre)dolg zimski večer skrajšamo s prijetnim druženjem ob hoji do bližnjih izletniških točk. Da ne bomo skrbeli za temo, ki nas v tem času hitro ujame, smo se odločili, da si kot "pomočnico" izberemo polno luno, ki romantično osvetli poti skozi čudovite kraške gmajne.
Prvi pohod bo ob tako imenovani "hladni" polni luni v nedeljo, 3. decembra. Potrudili se bomo, da ga popestrimo še s kakšno zanimivo zgodbico iz živjenja in narave v naši okolici, morda o rožah s travnikov in gozdov, živalih ali drugi zanimivosti. Zberemo se ob 15h pri stari šoli. Ne glede na polno luno prosimo vse, da imajo s seboj tudi kakšno svetilko za varnejšo hojo.
Ker pa je zima že od pradavnine bila obdobje, ko so se ljudje zbirali ter si za krajšanje časa pripovedovali zgodbe, smo se tudi mi odločili, da si pohode popestrimo z zgodbami, ki smo jih poimenovali "Beremo, poslušamo in živimo naravo". Tokrat bo naš sopotnik z zgodbami Vladimir Segalla, akademski slikar, ki je v svoje slike ujel na desetine prelepih cvetic. A le-te ni le podrobno naslikal, ampak jih je tudi podrobno preučil, prav tako kot je preučil tudi cvetje na kraških travnikih, kamor redno zahaja. Del svojega znanja bo podelil z nami ter v prvo zgodbo ob polni luni vpletel zgodbe cvetja ter drugega zelenja, ki krasi bližnje suhozide. Ker pa nas bo pot vodila skozi kraški gozd, iz katerega nas v zadnjem času pogosto vznemirjajo jokajoči glasovi šakalov, bomo tudi o njih rekli kakšno besedo ..

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!