Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

JUTRI
6°C
0°C
TOR.
9°C
-3°C

Doživetje Intiniti Monument Bliss v Pomniku miru na Cerju

Organizator: TMK in Intinity
info@mirenkras.si ali info@intiniti.si
Spoznajte skrito simboliko Pomnika miru na Cerju in poglobite se v lepote življenja, s katerimi morda že nekaj časa niste v stiku.

Doživetje poteka po konceptu Intiniti, ki združuje znanost, umetnost in naravo. Preko koncepta se prepustite spoznavanju prepleta zgodovine, umetnosti in narave tega kraja na drugačen način. Stolp je gosto prepleten s simboliko, kar opazite že preden stopite vanj. Ob prvem stiku s kraškim okoljem spoznate bogato naravno in kulturno dediščino območja ter prakso čuječnosti. Iz grobe zunanjosti vas korak skozi vhod ponese v notranji svet Pomnika miru. Vodeno ga raziščete od zemlje do neba in spoznavate njegove skrivnosti. Ob tem aktivirate vsa svoja čutila in na edinstven način doživite preteklost, ki se prepleta s sedanjostjo v trenutku tukaj in sedaj. Močno simboliko začutite s postopnim prebujanjem več človekovih inteligenc, kar vam omogoči, da celoto vidite tudi z druge perspektive, kot je na primer gibanje telesa.

Stopnišče Pomnika je simbol napredovanja k znanju, spoznavanju. Na vsaki izmed petih etaž stolpa raziščete eno izmed zgodb in jih spoznate čuječe, preko sebe, svojega telesa in čutov. Med njimi se skriva tudi slikarski triptih Ples življenja in smrti, ki ga je naslikal Rudi Španzl.

Poleg tega je stolp zasnovan kot drevo, vir življenja. Ena izmed razlag pravi, da je razdeljen na korenine, deblo in krošnjo. Med drugim predstavlja vzpenjanje k modrosti in spoznavanju dobrega in slabega. Močna simbolika dreves spremlja spomenik tudi ob sivi betonski preprogi tik pod vrhom, kjer zdaj stoji Drevored hvaležnosti.

Na koncu se povzpnete v sam vrh stolpa, v krošnjo, kjer se doživetje in z njim vaša prisotnost prezrcalita v simboliko praznovanja. Po mnenju tujih gostov, vas tam pričakuje najlepša razgledna točka v Sloveniji, kjer opazujete 4 strani neba ob čuječem okušanju kraškega terana in lokalne hrane.

Razgledate se daleč naokrog. Ko zaslišite pok zamaška, v kozarec zažubori vino. Okušate ga, medtem ko pri sebi opazujete, kako je stolp s svojo mogočnostjo vplival na vaše notranje ravnovesje in vitalno energijo. Vidite, kakšna lepota vas obdaja?

Skozi doživetje vas popelje: 

Urška Merljak, ustanoviteljica koncepta Intiniti, specializantka integrativne psihoterapije, univ. dipl. pravnica, mediatorka in raziskovalka plesa, predsednica Društva za kakovost življenja Krlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala in praksa čuječnosti.

www.intiniti.si

Cena:

prijava Early Bird do 7. 8.: 59 €
prijava od 8. 8. naprej: 69 €

Vključuje: 

- strokovno vodenje po pomniku s prakso čuječnosti
- ogled Pomnika miru na Cerju s poudarkom na simboliki Pomnika
- čuječe okušanje lokalnih dobrot, med njimi tudi terana
- svežo pitno vodo in domači sok

Jezik vodenja: slovenščina

Več info in rezervacije: info@mirenkras.si ali info@intiniti.si 

Plačilo: ob rezervaciji

Število mest je omejeno, zato le pohitite!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi