Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
23°C
6°C
JUTRI
20°C
5°C

2. IZMENJALNI SEJEM SEMEN IN SADIK V TEMNICI

3540
DeliVABLJENI NA 2. IZMENJALNI SEJEM SEMEN IN SADIK, ki bo v nedeljo, 19. marca med 14h in 17h popoldan pred Šolo v Temnici, Temnica 10. To nedeljo se bo zadnja zimska luna od mlaja obrnila v ponovno rast, kar je pravi čas za začetek pomladanskih opravil na vrtu. Ob 14h nan bo ga. Mirjam Hojak v kratkem predavanju predstavila svoje izkušnje pri pridelavi lastnih semen, sledil bo razgovor ter menjava izkušenj, nato pa tudi izmenjava semen, sadik, pridelkov, receptov, izkušenj in navdihov z domačega vrta, skratka vsega, kar imamo trenutno viškov.
Obiskali nas bodo tudi vrtnarji iz Majdinega gaja ter prinesli na prodaj svoje ekološke sadike, tako da bo to tudi priložnost, da se oskrbimo tudi s tistim, kar ne pridelamo sami ali česar nimamo dovolj iz lastne pridelave.
In zakaj je potreben izmenjalni sejem semen? Semena, ki jih kupimo v semenarnah, pogosto ne kalijo in vse bolj se širijo spoznanja,, da je najboljše zagotovilo da bo iz semena zrasel pridelek, preizkušeno seme, ki so ga uporabljale že naše none ter predajale iz roda v rod. 
Prilagamo fotografijo z lanskega 1.izmenjalnega sejma.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi