Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Ob 10-letnici programa Mladim prijazna občina laskavi naziv tudi za Občino Mežica

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.
Občina Mežica je laskavi naziv prejela v lanskem letu, letos pa tudi uradno na slovesnosti v predsedniški palači. Predsednik republike Borut Pahor je ob podelitvi certifikatov in 10-letnici programa Mladim prijazna občina, izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma. Poudaril je tudi, da so se razvojne politike občin, ki v svojih programih naslavljajo izzive mlade generacije, izkazale kot uspešne razvojne politike.
Ponosni smo, da smo postali del mreže občin, ki se trudijo aktivirati mlade k večji participaciji na vseh segmentih družbe. Veseli smo, da ponujamo vsebine, ki so mladini zanimive in ustvarjamo pogoje za delovanje mladih v naši občini. Ob prijavi smo se, poleg na izvajanja številnih občinskih projektov, naslonili na uspešno delovanje Medgeneracijskega centra Mežica, Izobraževalno kulturnega društva mladih Perkamendelci Mežica, Narodnega doma Mežica. V okviru Občine delujeta Komisija za mlade in šport ter Komisija za kmetijstvo in razvoj podeželja, ki vsaka iz svojega področja naslavljata izzive mladih. Trudimo se prepričati mlade, da ostanejo v kraju. Kljub prvim uspehom, nas čaka še veliko dela, zato bomo vsakršne spodbudne pomoči, usmerjene v še večjo aktivacijo mladih v lokalnem okolju, zelo veseli. 
Na tem mestu pa iskrena zahvala vsem društvom, zavodom, posameznikom, za ustvarjanje dobrih praks, ki so bile prepoznane kot takšne tudi izven meja naše občine. Pridobitev certifikata Mladim prijazna občina je rezultat skupnega truda, dosežek in hkrati zaveza, da se trudimo dalje. Iskrene čestitke vsem. 

Župan Občine Mežica
Dušan Krebel     

Oglejte si tudi