Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Slovenska olimpijska bakla prihaja v Mežico ta petek ob 11. uri!

Slovenska bakla, ki zadnje dni potuje po naši državi, je že skoraj dosegla svoj cilj, svoje rojstno mesto Ravne na Koroškem. Prav na Koroškem se bodo tako odvili sklepni dogodki, ki so pospremili njeno potovanje skozi vse slovenske občine.

Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.
Petra Majdič, ki pooseblja jekleno voljo v svetu športa, je bakli takoj ob rojstvu kot njena rojenica vdahnila jekleno voljo, rekoč:
»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«
Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.
Soočanje z nepredvidljivimi okoliščinami globalne razširjenosti koronavirusne bolezni nas je vse osupnilo, a hkrati utrdilo v veri v upanje, svetlobo. Zremo naprej. Močnejši. Imamo Slovensko baklo. Imamo olimpijske sanje. Imamo Tokio!
Slovensko baklo je izdelala Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. S svojo strategijo sponzorstev v športu pod blagovno znamko Jeklena volja in z ambasadorko Petro Majdič prebuja jekleno voljo v ljudeh. Skupina SIJ je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. (vir: https://bakla.olympic.si/
Plamenica v Mežico prispe 23. julija ob 11.00 uri in krene do našega novega Športnega parka, kjer bo potekal glavni dogodek – nosilci bakle bodo tako s svojimi spremljevalnimi ekipami preizkusili nov mežiški stadion, načrtujemo, da bi vsaka ekipa pretekla en krog. Ker gre za praznik športa in poklon olimpizmu, smo na dogodek povabili tudi naše olimpijce.

vir: spletna stran občine Mežica, 15.7.2021

Oglejte si tudi