Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Ribiška liga paraplegikov

Društvo paraplegikov Koroške je 25. maja 2023 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo drugi krog ribiške lige. Tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem je v lepem vremenu potekalo ob ribniku Pivola, ki ga upravlja Ribiška družina Maribor in je našim ribičem že dobro znan. Lovilo se je po pravilniku RZS in brez t.i. štek palice. Ribiči tekmujejo v treh sektorjih, pri izračunu rezultatov pa najprej odločajo točke, nato pa teža ulova. V drugem krogu lige je tekmovalo 25 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Ribolov je bil kar uspešen, za ene bolj za druge manj, nekaj pa je bilo odvisno od ribiške sreče.
Po štiriurnem tekmovanju je slavila ekipa DP Prekmurja in Prlekije (5 točk-57.050 gr.), druga je bila DP Koroške (11 točk-16.130 gr.), tretja DP Dolenjske in Bele krajine (12 točk-19.210 gr).
Med posamezniki je bil najboljši v svojem sektorju tudi Zdravko Grilc – DP Koroške (9.630 gr.). V tem krogu sta bila v ekipi še Boštjan Javernik in Robert Cafuta. V prvem krogu slabi šesti so sedaj pred velikim izzivom, da v naslednjih dveh krogih dokažejo, da so zelo dobri ribiči. A bo izgleda končni rezultat krojil – pozna odločitev glede uporabe t.i. štek palice.

Soorganizatorji se za sodelovanje pri izvedbi tekmovanja zahvaljujejo: Ribiški družini Maribor, sodnikom, upravniku ribnika ... ekipa pa spremljevalcema Marjanu Melaku in Danijel u Simiću. Dober prijem!

Oglejte si tudi