Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti

Občina Mežica je v okviru Evropskega tedna mobilnosti dne 21. 9. 2022 izvedla dva dogodka:
  • ob 11.00 predstavitev e-avtomobila Me-peleš in ga predala v uporabo, dogodek je potekal pred občinsko stavbo na Trgu svobode 1 v Mežici in
  • ob 13.00 otvoritev državne kolesarske povezave – R22 - odsek Mežica, dogodek je potekal pri info točki pri Pustnikovem jezu.  

 

Občina Mežica je v okviru skupnega projekta LAS »Povezani za vse generacije«  občin Mežiške doline in s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in RS vzpostavila sistem brezplačnih prevozov za starejše in invalide.

Občina je v ta namen kupila e-vozilo. Občina Mežica bo skupaj s prostovoljci omogočala brezplačne prevoze za občane, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v občini Mežica, so dopolnili 65 let ali več let in so pomoči potrebna oseba, ki si sama ali s pomočjo svojcev in drugih bližnjih oseb (prijateljev, sosedov…) ne more zagotoviti prevoza za potrebe opravljanja zdravstvenih storitev tudi če je mlajša od 65 let.

Občani, ki potrebujejo tovrstno pomoč lahko pokličejo vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, od 7.00 do 13.00 na Občino Mežica ali posredujejo naročilo na mail občine: info@mezica.si.

Občina Mežica je skupaj z investitorjem Direkcijo RS za infrastrukturo na območju naselja Mežica, od križišča v Senčni vasi do Orešnikovega mostu uredila  kolesarsko povezavo. Skupna dolžina kolesarske povezave znaša okoli 1.750 m.

Kolesarska povezava je razdeljena na tri odseke:

  • prvi odsek poteka od križišča v Senčni vasi do Roblekovega mostu, zgrajena je nova dvopasovna kolesarska steza na desni strani obnovljene ceste in nov pločnik za pešce na levi strani ceste ter na novo izgrajen most  čez potok Šumc,
  • drugi odsek poteka od Roblekovega mostu po obstoječi Leški cesti na desnem bregu reke Meže in nato po Kopališki poti do Plaznika,
  • tretji odsek pa poteka od Plaznika po stari pešpoti ob Meži proti Orešnikovemu mostu. Pešpot je na novo asfaltirana v skupni dolžini 630 m in je namenjena kolesarjem.                                                                                           

 Občina Mežica

Oglejte si tudi