Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

8. Klobasarjenje in kolesarimo.SKUPAJ – po Koroškem

Letošnje srečanje ročnih kolesarjev Zveze paraplegikov Slovenije - ZPS se je letos izvedlo na Koroškem. Pripravilo ga je Društvo paraplegikov Koroške ob pomoči ZPS in ponovno v sodelovanju s Fundacijo Neurotrust, ki je tej športno-rekreativnem in družabnemu dogodku dodalo dobrodelno noto.
Zbranim – vseh nas je bilo 37; od tega 20 para, tetraplegikov; 4 članov Društva diabetikov Dravograd Polžki; 1 iz Društva invalidov Slovenj Gradec; družinskih članov in prijateljev, podpornikov - v industrijski coni v Pamečah pri Slovenj Gradcu so na sončno praznično soboto, 25.6.2022 spregovorili predsednik Društva paraplegikov Koroške, Damjan Hovnik, podžupan Mestne občine Peter Pungartnik, dr. Peter Pungartnik, župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, organizator športa na ZPS, Gregor Gračner in od Fundacija Neurotrust član uprave, Iztok Kremser. V vabilu na to akcijo so slednji stopili v kontakt tudi z družbo SIJ Metal Ravne. V imenu slednje je ga. Katja Cvilak Društvu paraplegikov Koroške predala ček za 1.000 €, ki se ga bo porabilo za nabavo novega kombiniranega vozila. Prav tako se je v sklopu povabila in predstavitve dogodka in organizatorjev na Koroškem radiu izvedla nagradna igra ter se predala nagrada zmagovalcu.

Trasa Klobasarjenja je bila primerna tako za odrasle kolesarje, otroke in voznike električnih priklopov. Pot nas je vodilo po delu kolesarske poti imenovane »Štrekna« - bivša železniška proga iz Pameč, mimo Dravograda čez mejni prehod Vič v Avstrijo, skozi Lavamünd in v smeri proti Pliberku vse do visečega mostu v vasi St. Luzia, nato do mosta v kraju Jauntal in nazaj. Prekolesarili smo 63 km po trasi, ki je izredno lepa, razgibana, zgodovine, kulture, znamenitosti in doživetij polna, ki ni pustila nobenega ravnodušnega. V spremstvu so bila kombinirana vozila, tako za varovanje ali če bi slučajno kdo omagal ali bi se mu izpraznila baterija na priklopu. No dvakrat je bilo treba popraviti oz. zamenjati počeno zračnico. Ob vrnitvi je vse udeležence čakala v baru Monte Carlo dobra hrana tako, da so si vrnili moči in v sproščenem vzdušju uživali.

Fundacija Neurotrust že 3. leto organizira akcijo, kolesarimo.SKUPAJ s katero ustvarjajo splošno zavedanje o enakopravnosti in sprejemanju ranljivih skupin. Zavedajo se, kako pomembno je, da SKUPAJ ozaveščamo o pomenu varnosti v prometu in življenju oseb z nevrološkimi boleznimi in poškodbami. Prijavite se s prevoženimi kilometri na www.kolesarimoskupaj.si in skupaj pomagajmo sebi in drugim.

Oglejte si tudi