Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Nogomet ga spremlja že od zgodnjih let njegovega življenja. Igra ga na travi, betonu in parketu.

Pozdravljen, Miha!
Zdravo.

Za začetek se predstavi, povej nekaj osnovnih podatkov o sebi.
Sem Miha Klančišar, rojen 20. 01. 1997 v Trbovljah. Živim na Kalu (hrib nad Zagorjem).

Kje si pričel trenirati nogomet, koliko si bil star takrat in kateri so bili razlogi za začetek treniranja?
Nogomet sem začel trenirati v NK Svoboda Kisovec pri šestih letih. V Zagorje sem prestopil v sezoni 2012/2013, za igranje pri kadetih. Razlogi so bili predvsem gledanje nogometa po televiziji in pa seveda starejši brat, ki je takrat že igral za NK Zagorje.

V nogometu na travi si zelo uspešen, igraš za mladince. Katero pozicijo?
Tako je, lansko sezono sem odigral zadnjo sezono za mladince. Igral sem na mestu zadnjega veznega.

Lahko pričakujemo, da boš tudi v bodoče igral za NK Zagorje v članski ekipi in združil moči s svojim bratom Luko Klančišarjem, ki že kar nekaj sezon uspešno nastopa za ta klub?
Zaenkrat se še odločam o nadaljnji karieri velikega nogometa.

V Zagorju ob Savi je poleg velikega nogometa na travi zelo popularen tudi mali nogomet, ki se igra na asfaltnih igriščih po celi občini, v Trimček ligah in tudi širom Slovenije.
Ja, moram reči, da je mali nogomet vedno bolj popularen. Tudi sam ga z veseljem igram in zaenkrat še zastopam ŠD Šentlambert Gamsi.

Prihajaš iz Kala (vas nad Zagorjem), kjer imate v naslednji vasi športno društvo Šentlambert in kar dve ekipi malega nogometa, kjer si tudi ključen igralec. Za katero igraš ti?
Res je, v Šentlambertu imamo dve ekipi: ŠD Šentlambert Gamsi in pa ŠD Šentlambert. Igral sem za ŠD Šentlambert Gamsi, sedaj pa bom prestopil v ŠD Šentlambert.

V katerih ligah nastopata ti dve ekipi? 
ŠD Šentlambert Gamsi že več let uspešno igra v 1. ligi, ŠD Šentlambert pa v 4. ligi.

Udeležujete se tudi nogometnih turnirjev. Katerih? Največji uspehi?
Z Gamsi hodimo večinoma po turnirjih v Zasavju in pa še na kakšnega izven njega. Moji največji dosežki do sedaj so 1. mesto na turnirju pri sosedih iz ŠD Čolnišče, 2. mesto v Brišah in 3. mesto na Trojanah.

V občini Zagorje ob Savi, natančneje v Mlinšah, so pred dvema letoma pričeli z nastopanjem v 2. ligi dvoranskega nogometa. Vpoklicali so te v mladinsko ekipo. Na podlagi česa si pristal na vpoklic?
Da, dobil sem vabilo, če bi nastopal za ŠD Mlinše. Vabilu sem se z veseljam odzval in nastopal tako za člane kot tudi za mladince (U19). Pristal sem zaradi tega, ker sem se vedno hotel preizkusiti v malem nogometu pa tudi zaradi odlične ekipe, kjer se vsi zelo dobro razumemo.

Kakšne so razlike med dvoranskim nogometom in tistim na travi in betonu?
Največja razlika je ta, da se dvoranski nogomet igra s 4 igralci plus vratarjem. Razlika je še v podlagi. Pravila pri malem nogometu so poenostavljena, prepovedan položaj ne obstaja, žoga pa je manjša, trša in slabše odskakuje od površine. Na igrišču sta 2 sodnika, velja pa pravilo akumuliranih prekrškov, kar pomeni, da po 5-ih prekrških ekipa dobi kazenski strel z razdalje 10 m. Igra se 2 x 20 minut čiste igre.

Katerega igraš rajši?
Oba sta mi enako pri srcu.

Kako ti poleg službe uspe trenirati in igrati v ŠD Mlinše, NK Zagorje in tudi ŠD Šentlambert?
Moram reči, da kar težko. Delam v službi na tri izmene in zato moram izpustiti kakšen trening. Pri ŠD Mlinše smo imeli treninge pozno zvečer, tako da sem lahko popoldne opravil trening pri NK Zagorje potem pa še pri Mlinšah. V Šentlambertu pa igramo bolj rekreativno in nimamo treningov, razen če se dobimo na igrišču in malce pobrcamo.


Boš imel možnost nastopiti tudi v članski zasedbi ŠD Mlinše?
Za ŠD Mlinše sem že dobil povabilo, če bi se še prihodnjo sezono priključil članski ekipi. Vabilo sem sprejel.

Katero mesto ste zasedli po letošnji sezoni?
S članskim moštvom smo zasedli 6. mesto, z mladinci pa sedmo.

Tudi v dvoranskem nogometu si zelo uspešen. Z odličnimi igrami si bil izbran v širši izbor reprezentance malega nogometa, vendar nisi prišel v ožji izbor. Kako je s konkurenco v reprezentanci in kakšne so možnosti, da prideš zraven?
Tako je, na prvi tekmi sem z dobro igro navdušil trenerja ekipe KMN Bronx Škofije, ki pa je eden tistih, ki spremlja igralce in pošilja vabila. Že takoj po tekmi je našemu trenerju dejal, da ima nekaj kandidatov za vpoklic na izbor reprezentance.  Konkurenca je seveda velika. Možnosti so za vse enake. Če se dokažeš z dobro igro, lahko dobiš vabilo.

Kateri so tvoji vzorniki v dvoranskem nogometu in kateri v velikem nogometu?
V malem nogometu najbolj spremljam Miguelin-a, v velikem pa Nani-ja.
V nogometu ni pomemben le talent, katerega ti ne manjka, pomembni so tudi trdo delo in treningi. Si kompleten igralec, saj si spreten z žogo na katerikoli podlagi, kar dokazujejo tudi tvoji uspehi. Miha, hvala za ta pogovor. Ekipa Ltg News ti želi še veliko uspehov v vseh zvrsteh nogometa.



Oglejte si tudi