Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Magična joga in njene tehnike

V AIA – Mladinskem centru Mengeš smo v februarju izvedli virtualno delavnico Magična joga in njene tehnike. Delavnica je bila sestavljena iz dveh delov, in sicer je bil prvi del teoretičen in drugi del praktičen, saj smo odrolali jogijske podloge in še v praksi izkusili učinke joge in njenih tehnik.

Na začetku smo izpostavili, da je treba skrb in delo na sebi postaviti med svoje prioritete. Dokler v sebi ne občutimo osebnega zadovoljstva, miru in notranje moči, ne moremo optimalno delovati navzven. Naše življenje je odraz vsega, kar nosimo znotraj nas. Zdaj je že znano, da podzavest pelje naša življenja tudi v smeri, ki si jih zavestno ne želimo. Vpleteni smo v situacije, ki nas potisnejo v nezadovoljstvo. V takšnih stanjih, ki v nas zbudijo čustveni vihar, običajno ne vemo točno, kaj narediti. Navidezno najlažja stvar je, da čustva potlačimo. Žal s tem ne pridobimo ničesar in smo zgolj prikrajšani za dobro počutje. In tu pridejo na vrsto tehnike, ki omogočijo, da se konstruktivno spopademo s svojim notranjim doživljanjem sveta.


Vpliv na mentalno in čustveno raven

Na delavnici smo govorili o jogijskih položajih, dihalnih tehnikah, meditaciji in sproščanju ter kako nam pomagajo vzpostaviti globlji stik s samim seboj. Preko njih se povežemo s svojim notranjim vedenjem. Vzroke in odgovore vedno najdemo v sebi. Joga in njene tehnike nam pomagajo ozavestiti, sprejeti in se osvoboditi raznih čustvenih in mentalnih omejitev in posledično se tudi naše telo odpre in se sprostijo tudi fizične napetosti. Vsi ti nivoji so med seboj povezani in prepleteni, zato lahko s fizičnimi vajami vplivamo na mentalno in čustveno raven. Na voljo imamo različne tehnike, na nas samih pa je odločitev, ali jih bomo uporabili ali ne. Vsaka odločitev prinaša določene posledice. Sprejmimo odločitve, ki nam pomagajo do zadovoljstva, radosti, miru, večje samozavesti in delimo te občutke z ljudmi, ki nas podpirajo in vzpodbujajo v osebni rasti. 

Lepo vabljeni na magično jogo. Urnik in več o meni lahko najdete na: www.majamaselj.com

Besedilo: Maja Maselj

Foto: Brane Tomšič

Oglejte si tudi