Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Vsi na trim 2022

Turistično društvo Mengeš je v nedeljo, 5. junija 2022, med 8. in 12. uro organiziralo akcijo z naslovom "Vsi na trim", ki poteka že 40 let. 

Članice in članu UO in NO našega društva, ki je zadolženo za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trim steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naša trim steza na Gobavici in kako so uporabniki zadovoljni z njeno ureditvijo. 

Povedati moram, da smo bili z obiskom zadovoljni, saj je v tem kratkem času trim stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo in lokal Pr' Fartku kar 400 obiskovalcev. Nekateri so trim stezo pretekli kar dvakrat ali tudi večkrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.  

Z urejenostjo trim steze so bili obiskovalci zadovoljni. Motijo jih še živalski iztrebki na stezi, zato ponovno prosimo lastnike »ljubljenčkov«, naj za njimi počistijo. Na trimu se še vedno, kljub prepovedi, pojavljajo kolesarji in motoristi, ki dirkajo po stezi in ogrožajo obiskovalce. O obeh dogodkih smo že obvestili Občino Mengeš. Obljubili so, da bodo na stezo občasno poslali tudi inšpektorja. 

Obiskovalci so prišli iz 23 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo trim vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, ostali nekajkrat mesečno, po navadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali na Mengeški koči in se poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati, okrepčati in v tem času posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je Pr' Fartku, kjer imajo tudi igrala za otroke. 

Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas tudi odžejali in posladkali. Razdelili smo jim evidenčne kartončke, kamor beležijo obiske trim steze in čas, ki ga porabijo na pohodu. Dobili so naše prospekte, najbolj jih je zanimal najnovejši prospekt »Trim steza na Gobavici« z zelo podrobnimi podatki. Seveda tudi razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo, in še nekaj drugega gradiva. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oziroma tujcem v naši informacijski pisarni, ki je odprta vsako sredo od 16. do 19. ure. Organiziramo tudi celodnevne in poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice. Zopet bomo imeli tudi delavnice za otroke. 

Vabljeni na 41. trim leta 2023!

Besedilo: Francka Trobec, Turistično društvo Mengeš 

                                                                                  

Oglejte si tudi