Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

V spomin Štefanu Borinu

V teh dneh se poslavljamo od svojega častnega člana Štefana Borina.

Kdor je Štefana poznal, ve, da je bil eden najbolj aktivnih kulturnih delavcev in nasploh krajanov oziroma občanov Mengša. Svojo ljubezen do kraja, gasilstva in kulture je udejanjal na več področjih  kot nepogrešljiv udeleženec prireditev, posebno pa kot organizator Mihaelovega in Trdinovega sejma, ki sta dogajanjem v kraju in občini dala izjemen pečat.

Poleg vseh aktivnosti, v katere je bil tako ali drugače vpet skozi svoje življenje, pa mu je bila posebej pri srcu Mengeška godba. Kot predstavnik različnih mengeških organizacij je bil večkrat prisoten na naših občnih zborih, kjer je vedno znal slikovito ovrednotiti dogajanje v društvu in samo sodelovanje med društvi. Od leta 2004 pa nas je na občnih zborih nagovarjal tudi kot naš častni član.

Istega leta je sodeloval tudi pri pripravi praznovanja 120-letnice delovanja Mengeške godbe, tudi sicer pa je bil zaslužen za marsikatero gostovanje godbe doma in v tujini. Še posebej nam bodo v spominu ostala slikovita gostovanja v koroškem St. Egydnu in še bolj ob znamenitem Vrbskem jezeru. Tam je večkrat s posebnim ponosom razlagal mimoidočim, od kod prihajamo!

Ob organizaciji gostovanj gotovo ne gre prezreti njegovega izjemnega doprinosa pri naših organizacijah in/ali izvedbah prireditev tudi v domačem kraju  torej, pripravljen je bil vedno priskočiti na pomoč, pa tudi če zgolj z dobronamernim nasvetom.

Upam, da je Štefan s svojim zanosom uspel 'okužiti' marsikaterega mlajšega krajana, da bodo razne aktivnosti tudi v bodoče potekale s takšnim elanom, kot so pod njegovo 'taktirko'.

Ni smrt tisto, kar nas loči,

in življenje ni, kar druži nas.

So vezi močnejše.

Brez pomena zanje so razdalje, kraj in čas.

(M. Kačič)

 

Vsem svojcem ob izgubi v imenu mengeških godbenikov in svojem imenu izrekam iskreno sožalje!

Štefan, hvala za vse in naj ti bo rahla domača gruda!

 

Besedilo: Gregor Žun, predsednik KD Mengeška godba

Foto: godbeni arhiv

Oglejte si tudi