Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
22°C
5°C
JUTRI
23°C
5°C
Deli
4808

Vsi na trim 2018

Turistično društvo Mengeš je ob občinskem prazniku Občine Mengeš v nedeljo, 3. junija, med 8. In 12. uro organiziralo akcijo z naslovom »VSI NA TRIM«, ki poteka že 36 let.

Članice in člani UO in NO našega društva, ki je zadolženo tudi za vzdrževanje vadbenih orodij in urejenost trimske steze, smo pred vstopom na stezo postavili informacijsko postajo z namenom, da ugotovimo, kako obiskana je naše trimska steza na Gobavici in kako so z njeno ureditvijo zadovoljni uporabniki.

Povedati moram, da smo bili z obiskom zelo zadovoljni, saj je v tem kratkem času trimsko stezo prehodilo ali preteklo in obiskalo še Mengeško kočo ali lokal Pr' Fartku 553 obiskovalcev. Nekateri so trimsko stezo pretekli kar dvakrat ali celo trikrat in na posameznih postajah opravili telovadne vaje.

Z urejenostjo trimske steze so bili obiskovalci zadovoljni

Obiskovalci so prišli iz 30 različnih krajev bližnje in daljne okolice Mengša. Nekateri obiščejo trimsko stezo vsak dan, drugi dvakrat ali trikrat tedensko, drugi nekajkrat mesečno, po navadi konec tedna. Prihajajo posamezniki, zakonski pari, zelo veliko je mladih družin in mlajši otroci si zelo radi ogledajo tudi živali pri Mengeški koči in se  poigrajo na igralih. V gostišču se je možno odžejati in okrepčati in v tem času tudi posladkati s sladoledom. Zelo pestra ponudba je tudi Pr' Fartku, imajo tudi igrala za otroke.

Ob zaključku pohoda so se udeleženci pri nas lahko tudi odžejali ter posladkali. Razdelili smo tudi prospekte, razglednice, zemljevide, ki jih je izdalo naše društvo in še nekaj gradiva »Srca Slovenije«. Prospekte imamo natisnjene tudi v nemškem in angleškem jeziku, da se lahko predstavimo na prireditvah v tujini oz. tujcem v naši informacijski pisarni. Organiziramo tudi celodnevne ali poldnevne vodene izlete, na katerih si je možno ogledati znamenitosti Mengša in okolice.

 

Besedilo: Francka Trobec za Turistično društvo Mengeš

Foto: FZT

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi