Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Znova številna priznanja za SSK Mengeš

Čeprav je Anže Lanišek zelo dobro začel sezono in je bil na uvodnih tekmah za svetovni pokal v Visli in Kuusamu med boljšimi slovenskimi smučarskimi skakalci, to ni bilo dovolj, da bi ga glavni trener naše reprezentance Gorazd Bertoncelj uvrstil v šestčlansko ekipo za novoletno turnejo. Za uvrstitev v moštvo ni zadostovalo niti peto mesto, ki ga je tik pred božičem dosegel na članskem državnem prvenstvu v Planici.

Tako se je moral 22-letni član SSK Mengeš znova dokazovati v celinskem pokalu, v katerem se je nato na tradicionalni dvodnevni prireditvi ob koncu prejšnjega koledarskega leta v Engelbergu kot najboljši Slovenec izkazal z drugim in petim mestom. Z njima si je na široko odprl vrata k dodatni prenosljivi vstopnici za nastope med svetovno elito.

Prvo tekmo v tej zimi je že imel tudi Taj Ekart, ki je v konkurenci dečkov, starih do 15 let, preizkušnjo za slovenski pokal v Žireh končal na drugem mestu in na ta način le še potrdil, da v svoji starostni kategoriji sodi med največje upe na sončni strani Alp. To dokazujejo tudi številna priznanja, ki si jih je doslej že priskakal. Na nedavni slavnostni prireditvi Smučarske zveze Slovenije v Otlici je prejel nagrado za tretje mesto v vseslovenskem pokalu, v katerem sta v konkurenci do 12 let Nik Bergant Smerajc in Tit Voranc Božič osvojila prvo oziroma tretje mesto, med deklicami do 11 let pa je bila najboljša Živa Andrić.

V končnem seštevku pokala gorenjske regije sta Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec med skakalci, starimi do 12 let, slavila dvojno zmago, med najboljšo trojico pa sta v skupni razvrstitvi končala tudi drugouvrščeni Alen Pestotnik (do 11 let) in tretjeuvrščeni Benjamin Bedrač (do 13 let) ter si na ta način prav tako kot vsi zgoraj omenjeni skakalci na slovesnosti v Otlici nad Vipavsko dolino prislužila kolajni Smučarske zveze Slovenije.

Za konec se v klubu še iskreno zahvaljujemo dosedanjim zvestim pokroviteljem ter seveda vsem Mengšanom in okoličanom, ki ste podprli »projekt« koledarja za letošnje leto. Tudi z vašo pomočjo bodo lahko varovanci trenerja Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota še naprej marljivo vadili in dosegali podobne ali še boljše uspehe.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Goran Andrić

 

Oglejte si tudi